Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet, Dolmabahçe Cami imamı ile ilgili açıklama yaptı

Diyanet, Dolmabahçe Cami imamı ile ilgili açıklama yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Beyoğlu Müftüsü ile Dolmabahçe Bezmialem Camii’nin imamı ve müezzininin görevden alındığına dair iddialara cevap verdi. Müftü’nün tayininin rutin bir rotasyondan ibaret olduğunu kaydeden Diyanet, cami imamının...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 15:07
Diyanet İşleri Başkanlığı, Beyoğlu Müftüsü ile Dolmabahçe Bezmialem Camii’nin imamı ve müezzininin görevden alındığına dair iddialara cevap verdi. Müftü’nün tayininin rutin bir rotasyondan ibaret olduğunu kaydeden Diyanet, cami imamının Zeytinburnu’na tayininin ise 3 ay önce başka sebeplerden gerçekleştiğini bildirdi.

Diyanet’in resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Beyoğlu Müftüsünün Karadeniz Ereğli’ye gerçekleşen tayini mevzuat gereği rutin bir rotasyondan ibarettir. Bezmialem Camii imam hatibinin Zeytinburnu’na tayini 3 ay önce başka sebeplerle gerçekleştirilmiştir. Müezzinin nakli ise bir görevden alma değil teftiş sürecinin selameti bakımından geçici bir görevlendirmedir. Cami cemaatinin huzursuzluğu sebebiyle başlatılan teftiş süreci ise henüz tamamlanmamıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.