Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır’da ortak vicdanın sesi: Provokasyonlara rağmen süreç devam etmeli

Diyarbakır’da ortak vicdanın sesi: Provokasyonlara rağmen süreç devam etmeli

Bünyesinde onlarca vakıf barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) çözüm süreciyle ilgili Diyarbakır’da geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. ‘Ortak Vicdanın Sesi’ sloganıyla düzenlenen toplantıya Diyarbakır’da...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 12:33
Bünyesinde onlarca vakıf barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) çözüm süreciyle ilgili Diyarbakır’da geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. ‘Ortak Vicdanın Sesi’ sloganıyla düzenlenen toplantıya Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları katıldı. TGTV Genel Başkanı Hamza Akbulut, yaptı açıklamada, başlatılan çözüm sürecine destek verdiklerini belirterek, “ Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara rağmen süreç kararlılıkla yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır. Türkiye’nin huzuru, refahı, güvenliği ve geleceği için bu gereklidir.” dedi.

    Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantı öncesi basın açıklaması yapan TGTV Genel Başkanı Akbulut, gelişen dünyada, anlayışların da değiştiğini belirtti. Akbulut, “İletişimin ve ulaşımın çok hızlı olması adeta dünyayı küçük bir köy haline getirmiştir. Adil paylaşım, adalet, insan hak ve özgürlükleri, mülkiyet herkesin talebidir. Ulus devlet anlayışı buna cevap vermemektedir. Krizlerin kaosların aşılabilmesi için yeni arayışlar ortaya çıkmaktadır. Bu tarihsel dönemde ülkemiz açısından da çok önemli değişim ve karar süreçleri ile yüz yüzeyiz.” diye konuştu.

    Türkiye’nin sorunlarını tespit ederek çözüm bulmaya, kabuğunu kırmaya çalıştığını anlatan Akbulut, tarihi misyonuna uygun yeni bir vizyon geliştirdiğini vurguladı. Hamza Akbulut, “Önüne çıkan tarihi fırsatları değerlendire bilmek için sistemden kaynaklanan yapısal engellerin ortadan kaldırılmalıdır. Dünyada etkin olma, gelişme, güç dengelerini kendi lehine çevire bilme, istikrara kavuşma için de bu engellerin ortadan kaldırması gereklidir. Atılacak doğru adımlar Türkiye’yi parlak ufuklara taşıyacaktır. Türkiye’yi dünyada sözü geçen siyasi aktör haline getirecektir. Tarihi mirası da bunu gerektirmektedir.” ifadelerini kullandı.
    
    Türkiye’nin imkanlarını yeniden gözden geçirerek sağlam adımlar atmak zorunda olduğunu dile getiren Akbulut şöyle devam etti: “Bütün toplumun huzur içinde olabileceği, kendini rahat ve özgür hissede bileceği düzenlemelerin yapılması şarttır. Yapılacak yeni Anayasa bunu sağlamalıdır. Başkanlık veya yarı başkanlık sistemi olmalıdır. Eşitlik, özgürlük, adalet ve insan hakları gibi evrensen değerler etrafında bütün toplum kesimlerini rahatlatacak yeni bir bakış açısı oluşturulmalıdır. Devlet halkın yeni talepleri doğrultusunda yeni yapısal bütünlüğe kavuşmalıdır.”

    Türkiye’de 30 yılda 35 bin can kaybedildiğini hatırlatan Genel Başkan Akbulut, ülkenin gelişimine harcanabilecek kaynakların boşa gittiğini dile getirdi. Bu duruma son vermek için şuan uygun bir rüzgarın olduğunu belirten Akbulut şunları söyledi: “ Bu rüzgarı kalıcı bir iklim değişikliğine dönüştürmek hepimizin görevidir. Başlatılmış olan süreç çok önemlidir. Bünyesinde çok sayıda kurumu barındıran, Türkiye’yi kuşatan çatı kuruluşu TGTV olarak bu sürecin arkasındayız ve bu süreci olanca gücümüzle destekliyoruz. Müslüman milletimizin etnik temelli, mezhep temelli, ideolojik temelli anlayışlara tahammülü yoktur. Başlatılan sürecin amacına uygun güzel bir şekilde neticelenmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.