Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğa gezilerine jandarma engeli

Doğa gezilerine jandarma engeli

Tunceli'de Dersim Gezginler Grubu tarafından Aliboğazı'na düzenlenen geziye katılanların terör örgütü mensuplarıyla karşılaşmasının ardından, bu hafta ilin farklı noktalarına düzenlenmesi planlanan doğa gezileri jandarma engeline takıldı.Munzur...

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 11:57
Tunceli'de Dersim Gezginler Grubu tarafından Aliboğazı'na düzenlenen geziye katılanların terör örgütü mensuplarıyla karşılaşmasının ardından, bu hafta ilin farklı noktalarına düzenlenmesi planlanan doğa gezileri jandarma engeline takıldı.

Munzur Doğa Aktivistleri tarafından merkeze bağlı Hengirvan bölgesine düzenlenmek istenen geziye katılanların önü, merkeze bağlı Kocakoç Köprüsü mevkiinde jandarma tarafından kesilmesi üzerine jandarma ve grup arasında tartışma yaşandı. Jandarmanın tutumunu protesto eden grup, yolda bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup ile jandarma arasındaki gerginliğin artması üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şube Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, olay yerine geldi.

Jandarmanın tutumunun hukuka aykırı olduğunu belirten Avukat Yıldırım, engellemenin hangi gerekçeyle yapıldığının kendilerine izah edilmesini istedi. Uzun süren tartışma sonunda jandarma grubun yola devam etmesine izin verdi. Ancak, geziye katılmak isteyen grubun önü, bu kez de 20 kilometre ileride bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'ndaki askerler tarafından kesildi. Grubun buradaki bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) ile Dersim Gezginler Grubu tarafından Ovacık ilçesine düzenlenen geziye katılanlar da jandarma karakolunda jandarma engeline takıldı. Grup üyelerini yaklaşık bir saat burada tutan jandarma ekipleri, kimlik kontrolleri ardından grubun yola devam etmesine izin verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.