Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk kondu

Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk kondu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlülüğü adına müdür vekili Taner Özgüven tarafından...

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 11:19
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlülüğü adına müdür vekili Taner Özgüven tarafından konuldu. Bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler de anıta çelenk bıraktı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, kutlamaların geçiştirildiğini savunarak hükümeti eleştirdi.

İstanbul’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle ilk resmi program Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na resmi çelengi İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlülüğü adına müdür vekili Taner Özgüven koydu. Törene öğrenciler, bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Resmi çelengin anıta bırakılmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirilip İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymak için gelen Cumhuriyet Halk Partililer ise tören alanına girmeyerek resmi törenin bitmesini bekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile milletvekili Süleyman Çelebi’nin de aralarında bulunduğu partililer daha sonra Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Oğuz Kaan Salıcı, 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olduğunun unutularak Taksim’deki törenin hızlıca ‘yasaksavar’ bir anlayışla yapıldığını ileri sürdü. “Bu bayramlar böyle gitmez” diyen Salıcı, “Bunun böyle iktidar tarafından inat haline getirilmiş olmasının hiçbir anlamı yok. 19 Mayıs’ın anlamına uygun kutlanması için bundan sonra gereken çabanın gösterilmesi gerekiyor.” diye konuştu. 19 Mayıs kutlamaları için Taksim’e gelen partililere ve vatandaşlara teşekkür eden Salıcı, resmi törenin kısalığını da eleştirdi. Salıcı, iktidar değişmediği sürece bayramların sıkıntılı geçeceğini iddia etti.

Cumhuriyet Anıtı’na çelen bırakmak için gelen Demokratik Sol Partililer (DSP) de programa katılımın az olmasını protesto etti. DSP Beyoğlu İlçe Başkanı Cemal Gürsel Durmaz tepkisini “Gençler nerede!” diye bağırarak gösterdi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.