Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğalgaz gelmeden ücreti geldi, doğalgaz isteyen 335 TL ödemek zorunda

Doğalgaz gelmeden ücreti geldi, doğalgaz isteyen 335 TL ödemek zorunda

BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan Elbistan’a doğalgaz getirebilmesi için elektrik abonesi olanların en az yüzde 60’ının bağlantı bedeli olarak 335 TL yatırması gerektiği...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 17:18
BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan Elbistan’a doğalgaz getirebilmesi için elektrik abonesi olanların en az yüzde 60’ının bağlantı bedeli olarak 335 TL yatırması gerektiği ortaya çıktı.

        Özellikle kış aylarında hava kirliliği nedeniyle nefes almanın bile zorlaştığı Elbistan’ı daha temiz bir havaya kavuşturmada büyük katkısı olacak doğalgaz için çalışmalar sürüyor. Malatya’nın Darende ilçesinden getirilmesi öngörülen doğalgazın termik santrallerin ilk ateşlemesinde de kullanılacak olması hava kirliliğinin büyük ölçüde azalması anlamına geliyor. Yetkililer, 100 kilometrenin üstünde olan Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün Doğalgaz Projesi’nin Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesinde büyük oranda tamamlanacağını belirtti.

        İlçede doğalgaza kavuşacak olmanın heyecanı yaşanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri dışında kalan ilçe için Elbistan Kaymakamlığı’na, elektrik abonesi olan vatandaşların doğalgaz abone bağlantı bedeli olarak 335 TL ödemesine ilişkin resmi bir yazı gönderdi. İlçeye doğalgaz gelmesini isteyenlerin, söz konusu bedeli en geç 29 Ekim tarihine kadar İl Özel İdaresi tarafından belirlenecek bankalara yatırması gerekiyor. Elektrik abonelerinin yüzde 60’ı, belirtilen tarihe kadar 335 TL’yi yatırmazsa doğalgazın Elbistan’a gelmesi de hayal olacak.

        Konu hakkında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlçe merkez nüfusunun TÜİK verilerine göre 10 binin üzerinde olması münasebetiyle, ilçemize doğalgaz getirilebilmesi için AKEDAŞ nezdinde tutulan güncel toplam mesken elektrik abone sayısının asgari yüzde 60’ına tekabül eden elektrik abonelerince EPDK tarafından 2013 yılı için belirlenen doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 335 TL’yi en geç 29 Ekim tarihine kadar İl Özel İdaresi tarafından belirlenecek bankalar nezdindeki TL cinsi vadeli mevduat hesabına yatırılması gerekmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.