Dolar 34,5424
%0.18
Euro 36,0063
%-0.62
Altın 3.005,890
%1.48
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğruyol'dan mülteci hastanelerine tepki: Arka planda ne var?

Doğruyol'dan mülteci hastanelerine tepki: Arka planda ne var?

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Suriyeli sığınmacılara ve ikincil korumaya uygun mülteci ve kişilere yönelik hastane yapılmasına tepki gösterdi. Doğruyol açıklamasında, "Biz, mülteciler için yapılan her yatırımın yerleşik hayata geçmeleri için zemin oluşturacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda mülteciler zaten tüm hastanelerden sağlık hizmetini alabilmektedirler.  Elbette sağlık bir ihtiyaçtır. Savaş ortamında insani yardımlar yapılabilir, kadınlara, çocuklara, yaralılara sağlık hizmeti verilebilir. Ancak bu insani yardımın bir süresi olması gereklidir. Bugün itibarıyla Suriye’ye geri dönme konusunda bir sıkıntı görülmemektedir” ifadelerine yer verdi. 

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 13:01

EGEPOSTASI- Sağlık Bakanlığı, Herkes İçin Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi (SHIFA) kapsamında, geçici koruma statüsündeki Suriyeli sığınmacılara ve ikincil korumaya uygun mülteci ve kişilere yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirme amacıyla Bornova’da 3 bin 358,71 metrekare alan üzerine 2 katlı sağlık merkezi, Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları yapmak için ihaleye çıkıyor. 

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, ise konuya ilişkin gerçekleştirdiği basın açıklamasında,  “Devletimizin hiçbir iline, ilçesine yakışmayacak olan mülteci hastaneleri, İzmir’e hiç yakışmıyor” dedi.

"İZMİR'E YAKIŞMIYOR" 

Son yıllarda uygulanan mülteci politikalarıyla ülkenin mülteci cenneti haline geldiğine dikkat çeken Ahmet Doğruyol, “Yokluklar, kıtlıklar, imkânsızlıklar içerisinde verilmiş olan mücadelenin sonucunda kurulmuş olan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Devletimizin hiçbir iline, ilçesine yakışmayacak olan mülteci hastaneleri, İzmir’e hiç yakışmıyor. Son yıllarda uygulanan mülteci politikalarıyla, adeta mülteci cenneti haline gelmiş olan cennet vatanımıza, Türkiye’mize yazık oluyor. Sağlık Bakanlığı, Herkes İçin Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi (SHIFA) kapsamında, geçici koruma statüsündeki Suriyeli sığınmacılara ve ikincil korumaya uygun mülteci ve kişilere yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlayan Mülteci hastaneleri bazı illerimizde ve İzmir ilimizde de Bornova ‘da Erzene ve Karabağlar’da Ali Fuat Cebesoy mahallelerini seçmiştir. İlana göre; Bornova Erzene Mahallesi’nde 3 bin 40,77 metrekare alan Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, Karabağlar Ali Fuat Cebesoy mahallesinde ise 3 bin 358,71 metrekare alan üzerine 2 katlı sağlık merkezi, Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları yapılacak” dedi. 

"ZEMİN OLUŞTURULUYOR"

İnsani yardımın bir süresi olması gerektiğine dikkat çeken Doğruyol, "Biz, mülteciler için yapılan her yatırımın yerleşik hayata geçmeleri için zemin oluşturacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda mülteciler zaten tüm hastanelerden sağlık hizmetini alabilmektedirler.  Elbette sağlık bir ihtiyaçtır. Savaş ortamında insani yardımlar yapılabilir, kadınlara, çocuklara, yaralılara sağlık hizmeti verilebilir. Ancak bu insani yardımın bir süresi olması gereklidir. Bugün itibarıyla Suriye’ye geri dönme konusunda bir sıkıntı görülmemektedir” ifadelerine yer verdi. 

"ARKA PLANDA NE VAR?"

Ahmet Doğruyol açıklamasının devamında, “Biz, binlerce şehidimizin kanları üzerine kurulmuş olan bu vatanın binlerce mülteciye ev sahipliği yapmasını istemiyoruz. Biz, mülteciler için atılan adımlarla, mültecilerin her geçen gün yerleşik hayata geçmelerini istemiyoruz. Biz mülteci düşmanlığı yapmıyoruz. Biz vatanımızı korumaya çalışıyoruz. Biz mültecilerin nüfus artış oranlarının çok yüksek olmasının ülkemizin geleceğini tehlikeye sokabileceğini de söylüyoruz. Sormak istiyoruz; mülteci hastanelerinin yapılmasının arka planında ne vardır? Mültecilerin kalıcı olarak ülkemize yerleşmesi midir? İzmir’de 12 devlet hastanesi depreme dayanıksızken, bu hastaneler 12-13 yıldan bu yana yenilenmiyorken mülteci hastanesi yapmak nedir? Yarın bir deprem olsa, bu hastanelerin içerisinde sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız hayatını kaybetse sorumluluk kimdedir?” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.