Dolar 34,1096
%0.28
Euro 38,1289
%0.19
Altın 2.867,400
%1.35
Bist-100 9.919,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yangın sonrası flaş gelişme: İtfaiye Daire Başkanı Derse emekli oldu

Yangın sonrası flaş gelişme: İtfaiye Daire Başkanı Derse emekli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse emekli oldu. Emekliliğin İzmir'de meydana gelen yangınlardan sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 09:58
  • Güncelleme: 20.08.2024 - 14:17

EGEPOSTASI- İzmir'de 15 Ağustos'tan bu yana Karşıyaka, Urla, Menderes, Ödemiş, Bayındır ve Tire ilçelerinde peş peşe orman yangınları çıktı.

Günlerce süren ve kente adeta kabus yaşatan yangınların kontrol altına alınmasının ardından ise flaş bir gelişme yaşandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse emekli oldu. Derse'nin 18 Ağustos'ta emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi. 

Yangınlar sonrasında AK Parti ve CHP cephesi 'yetersizlik' söylemleriyle karşı karşıya gelmişti. Derse'nin yangın tartışmalarının hemen ardından emekliliğe ayrılması dikkat çekti. 

Öte yandan bazı çevrelerce İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'nin görevden alındığı iddia ediliyor.

'32 YILI GÜZEL ANILARLA GERİDE BIRAKTIM'

Derse ise sosyal medya hesabından "Son görevimi ciddiyetle yapmanın haklı gururu ile dilekçemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına vermiş olup, 32 yılı güzel anılarla geride bıraktım" yazılı paylaşımda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 'GÖREVDEN ALINDI' İDDİALARINA AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "İsmail Derse'nin görevden alındığı" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanımız Sayın İsmail Derse’nin görevden alındığı yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Daire Başkanımız emekli olmaya karar vermiş ve kendi iradesi doğrultusunda görevi bırakmıştır. İtfaiye teşkilatımızda bugüne kadar verdiği hizmetler için Sayın Derse’ye çok teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diliyoruz" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.