Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Downer: Güney Kıbrıs'ta hayat standartları hızla düşüyor

Downer: Güney Kıbrıs'ta hayat standartları hızla düşüyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.30’da başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, BM Genel Sekreterinin...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 14:27
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.30’da başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Müsteşar Hasan Güngör ve müzakere heyeti üyeleri yer aldı. Downer'in Eroğlu ile görüşmesinde basına sadece görüntü alma imkanı verilirken görüşmenin detayları hakkında açıklama yapılmadı.

Downer görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılacağı esnada basına açıklamada bulundu. Rum Kesimi’ndeki krize hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade eden Downer, Güney Kıbrıs'ta işsizliğin artmakla birlikte hayat standartlarının hızla düştüğünü söyledi.

“Bu duruma üzüntüyle bakmazsak insan olamayız.” diyen Downer, görüşmede çözüm için de sürecin ilerlemesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Gelecek ay Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum lider Anastasiadis’in bir yemekte bir araya geleceklerini kaydeden Downer, bu yemeğin tarihinin belirlenmesi için iki liderin anlaşmasının beklendiğini ifade etti.

Downer, yarın Yunanistan’a ardından pazartesi Ankara’ya gideceğini ve salı tekrar Kıbrıs’a dönerek aynı gün öğleden sonra Eroğlu ve Anastasiadis’le ayrı ayrı bu ziyaretleri değerlendireceğini söyleyerek, sürecin ilerleyebilmesi için söz konusu ziyaretlerin yapıcı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.