Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dr. Aytun Çıray:“Hekime Şiddetin Sorumlusu AKP’dir”

Dr. Aytun Çıray:“Hekime Şiddetin Sorumlusu AKP’dir”

Dr. Aytun Çıray AKP hükümetinin ve onun Sağlık Bakanları’nın sağlık politikalarındaki başarısızlıklarını örtbas etmek için hekimleri hedef göstermelerinin vahim sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 10:47
Çıray, "AKP hükümetinin ve onun Sağlık Bakanları’nın sağlık politikalarındaki başarısızlıklarını örtbas etmek için hekimleri hedef göstermeleri vahim sonuçlar doğuruyor" diyerek başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

İşte o açıklama...

Gaziantep'te kalbinden bıçaklanarak görev şehidi olan meslektaşım Dr. Ersin Arslan'dan sonra Hakkari'de hasta yakınları tarafından katledilmek istenen Kadın Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul da komaya girdi." 

“DR. PUL’UN ŞAHSINDA HEKİMLİĞE SALDIRI”

Dr. Aytun Çıray; “Yüksekova ilçesinde yaşayan hamile 20 yaşındaki Güler Bülbül, doğum sancılarının başlaması üzerine yakınları tarafından dün gece Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye götürülmesi sonrası doğum için hemen hastanenin doğum ünitesine alınan Güler'in doğum esnasında kalbi durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren Güler, hayata döndürülemedi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ancak tıbbi komplikasyon olarak istenmeyen bu durum Dr. Pul’un hayatını tehlikeye atacak vahşi bir saldırıya neden olmamalıydı…”

“HEKİME ŞİDDETİN SORUMLUSU AKP’DİR”

Çıray; “Hastaneleri yönetici, başhekim gibi çok başlılığa sevk eden; mecburi hizmeti çıkarıp sağlık personeline sahip çıkmayan, onu kendi başarısızlıklarının hedefi haline getiren AKP hükümeti bu katliamın baş sorumlusudur. Gelişen saldırı sonrası hastanede görevli tüm doktor, hemşire ve sağlık personelinin saldırıyı protesto etmelerini kalpten destekliyorum. Müdahale sırasında hayatını kaybeden Güler Bülbül’e rahmet meslektaşım Dr. Pul’a şifa diliyor, AKP hükümetini ve onun Sağlık Bakanlarını kınıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.