Dolar 34,1687
%-0.09
Euro 37,7544
%-0.19
Altın 2.913,220
%-0.35
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dünya barışına İzmir harcı

Dünya barışına İzmir harcı

TRT tarafından bu yıl İzmir’de düzenlenen 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı ülkelerin çocukları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meclis salonundaki ziyarete, 43 ülkeden 84...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 15:23
TRT tarafından bu yıl İzmir’de düzenlenen 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan yabancı ülkelerin çocukları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meclis salonundaki ziyarete, 43 ülkeden 84 çocuk katıldı. Burada konuşan Başkan Kocaoğlu, dünyada barış dileklerini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada benzeri olmayan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın, gelecek kuşakların birbiriyle kaynaşıp sevgi yumağı oluşturması için aracı olacağını belirterek, “Ulu önderimiz, TBMM’nin kuruluş gününü çocuklarımıza armağan etti. Her 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyoruz. 35 yıldır da tüm dünya çocuklarını ülkemizde buluşturuyoruz. Umarım ülkemizde ve İzmir’de geçirdiğiniz süre içinde yaşıtlarınızla buluşup yeni arkadaşlıklar kurup ülkenize döneceksiniz. Dünya barışına İzmir’den bir damla koyabilirsek bahtiyar olacağız.” dedi.

Barış mesajlarının ardından çocuklar, ülkelerinden getirdikleri armağanları Kocaoğlu’na verdi. Başkan amcaları da çocukları unutmayarak, özel hazırlanmış hediyeleri dağıttı. Ziyaretin en anlamlı anı ise Türkiye’deki mülteci kampında kalan Suriyeli çocukların çiçek vermesi oldu. Kocaoğlu’nun, çiçekleri, “Barışı getirsin.” temennisiyle alması da ziyarette katılan heyetler tarafından alkışlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, KKTC’den gelen çocukları da kırmayarak, üzerindeki kalp içinde KKTC ve Türk bayraklarının olduğu cepkeni giydi. Ziyaretin sonunda yabancı çocuklar, Başkan Kocaoğluyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.