Dolar 34,1665
%-0.09
Euro 37,7543
%-0.19
Altın 2.909,640
%-0.48
Bist-100 8.892,00
%-1.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görmez, Diyarbakır'da Hacı Mustafa Uzan Camii’ni hizmete açtı

Görmez, Diyarbakır'da Hacı Mustafa Uzan Camii’ni hizmete açtı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dicle Üniversitesi kampüsünde yapılan Hacı Mustafa Uzan Camii’nin açılışının yaptı. Görmez, camiyi yaparken inşaatından düşerek hayatını kaybeden hayırsever Mustafa Uzan’ı da rahmetle...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 15:04
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dicle Üniversitesi kampüsünde yapılan Hacı Mustafa Uzan Camii’nin açılışının yaptı. Görmez, camiyi yaparken inşaatından düşerek hayatını kaybeden hayırsever Mustafa Uzan’ı da rahmetle andı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nin önünde 4 yıl önce Diyarbakır’da onlarca caminin yapılmasını sağlayan Hacı Mustafa Uzan tarafından temeli atılan caminin açılışı yapıldı. Caminin açılış kurdelesini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile rektör yardımcıları tarafından kesildi. Açılışın ardından caminin zemin katında hasta refakatçileri için düzenlenen bölüm gezildi. Vali Toprak, hasta yakınlarının caminin altındaki bölümde hem barınma hem de yemek ihtiyaçlarını ücretsiz karşılandığını söyledi. Görmez de caminin altının bu şekilde değerlendirilmesinin isabet olduğunu kaydetti. Görmez daha sonra camiyi gezdi. Burada kısa bir konuşma yapan Görmez, İslam dininde caminin inşa etmenin önemini anlattı. Görmez, camiyi yaparken inşaatından düşerek hayatını kaybeden Hacı Mustafa Uzan’ı da yakından tanıdığını belirterek, Allah’tan rahmet diledi. Görmez, camide Uzan’ın ruhu için Fatiha okudu. Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç ise caminin nasıl yapıldığını anlattı. Saraç, Diyarbakır’da onlarca camii inşa eden Hacı Mustafa Uzan’ın bu caminin temelini attığını ancak inşaatında düşerek hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.