Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak fena patladı!

Durak fena patladı!

Habertürk Egeli’den Can Özlü’ye konuşan ve kritik süreçlerde bazı partili gruplar ve dış mihraklarca yalnız bırakıldığını savunan Başkan Durak, Karşıyaka'nın, ‘karşı taraf' olarak görüldüğünü ve ilçenin uzun yıllardır ‘çöplük' ile anıldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2012 - 14:53
 İZMİR -Yamanlar Köyü etrafındaki alanın çöpe yeni adres olarak belirlenmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile ters düşen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Durak, örgütün bir bölümü ve ‘kendisini rakipler görenler’ hakkında “Beni bitirmeye çalıştılar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin, katı atık bertaraf tesisinin yapılacağı yer olarak Yamanlar Köyü etrafındaki alanı seçmesi ile sıkıntılı bir süreç yaşayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Karşıyaka'nın uzun yıllar kentin çöp sorunu ile boğuştuğunu hatırlatan Başkan Durak "Yıllarca ötelenmişliğin getirdiği birtakım sıkıntılar var. Yatırım açısından hep geri bırakıldık. ‘Karşıyaka' denildiği zaman ilk akla gelen çöplüktür. Bugüne kadar telaffuz edilmiyordu ancak Karşıyaka hep çöplükle anıldı. Önce Soğukkuyu, sonra Yalı Mahallesi, son olarak da Harmandalı... Harmandalı Çiğli'de kalınca insanlar çöpün, Karşıyaka'dan uzaklaştığını düşündü ancak taşımasını, kokusunu, pisliğini biz de çektik. O da yetmedi burnumuzun dibine arıtma getirildi. Sasalı da eskiden Karşıyaka'ydı. Karşıyaka'nın geçmişine baktığınızda daha çok çöp olayı var. Karşıyaka yıllarca ihmal edildiyse, bunun sorumluları kimlerdir diye İzmir'i yönetenlere sormak lazım. Şimdi hala Karşıyaka üzerinde böyle bir çalışma ya da vurdumduymazlık hakim olursa, o zaman biz de iyi düşünürüz ve ona göre adım atarız" dedi.

"BENİ BİTİRMEYE ÇALIŞTILAR"

Kritik süreçlerde bazı partililer ve parti içindeki bazı ekiplerce yalnız bırakıldığını belirten Başkan Durak "Ben her zaman yalnız olduğumu biliyorum. Hak etmediğimiz şekilde sürekli eleştirildik ve sürekli yalnız bırakıldık. Bunu bazen partinin kendi içinde yaşadık. Bazen de dışarıdaki birtakım mihraklar tarafından maruz bırakıldık. Biz bu işi hiçbir zaman partizanca yapmadık. Halkın lehine olan her şeyi halkla paylaştık. Böyle durumlarda en çok Karşıyakalıların sağduyusuna güvendim. 2009'daki Bayraklı ile ayrışma sürecinde Karşıyakalılar arkamızda durmasaydı başarılı olamazdık. O günlerde de çok yalnız bırakıldım. Kimileri bizi rakip gördüğü için o günden ‘bitirmeye' çalıştı. Kimileri farklı gözlerle ve ekipçilik anlayışı ile baktığı için ‘yemeye' çalıştı. Bu Cevat Durak meselesi değil. Karşıyaka'ya ‘karşı taraf' olarak bakıldığını düşünüyorum. Bu konuda, Bayraklı, Karşıyaka, Menemen, Dikili ve Kınık'a kadar olan kısmı ayırt etmek istemiyorum. Yıllarca biz geride bırakıldık" diye konuştu.

"YETKİSİNİ PAYLAŞMAYANLAR YALNIZ KALIR"

Kentin genelini ilgilendiren sorunların, ortak akıl ile çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Durak "Çöp konusunun yeniden Kuzey aksı için düşünülmesi, Kuzey Aksı'nın başı olarak görülen Karşıyaka'da bunların yaşanması, İzmir'den Karşıyaka'ya bakışın da hep yanlış olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor. İzmir'in sorunlarında ortak çözümler bulalım istiyoruz. Böyle bir sorunu aşmak hepimizin göreviyse, birlikte karar vermek de hepimizin görevi olmalı. Yetkileri üzerine alan insanlar, eğer yetki paylaşımı yapmazlarsa bir gün yalnız kalırlar. Bürokratlar bu konuda eksik de olabilirler ama siyasi erk olarak gördüğümüz arkadaşlarımızın böyle bir yanlışı yapma hakları yok. Burada ciddi sıkıntılarımız hep oldu ve olacak. Bu konuda görüşmelerimizi yapacağız. Yalnız bırakılabilirim ancak bu Cevat Durak olayı değil" dedi.

"ÇÖPÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Başkan Durak, çöp meselesine sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi ve sözlerini şu şekilde tamamladı "Kocaoğlu ile görüştükten sonra, çöp tesisinin Yamanlar'a yapılması konusunda ikna olmuş değilim. Düşüncelerimde herhangi bir farklılık yok. ÇED raporları doğruyu verecektir. Buranın ne olduğunu görmek lazım... Görüldükten sonra yanlış karar verilirse gereği yapılacaktır. Karşıyaka bu konuda dillere düşmeden iki hafta önce, Yamanlar ile ilgili yeni bir rapor aldık. Bölgenin incelemesini yaptırdık. O raporu dosyamıza koyarak gelişme projemizi oluşturduk. Büyükşehir bu konudaki işlemleri yaparken, biz de boş durmayacağız ve üniversitelerden birtakım raporları alacağız. Bırakmayacağız yani peşini." (HT Egeli)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.