Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak'tan Şemikler çıkışı: Sorumlusu Büyükşehir ve Bakanlık

Durak'tan Şemikler çıkışı: Sorumlusu Büyükşehir ve Bakanlık

Karşıyaka Şemikler’deki İZBAN hattının altına yaya alt geçidini yapan yüklenici firmanın işi bırakması krize neden oldu. Yüklenici firma Yörükoğlu İnşaat’ın üniversitelerden aldığı raporları ortaya koyarak durdurduğu çalışmalar vatandaşı perişan ederken, bölge halkının Karşıyaka Belediyesi’ni hedef göstermesi Başkan Durak’ı çileden çıkarttı.Durak, “alt geçit yapılmadan İZBAN hattı açıldı. Bunun sorumluları Büyükşehir ve Bakanlık.Ancak bizi eleştiriyorlar. Bir an önce çözülmeli” dedi. Durak özellikle Karşıyakalı Büyükşehir Meclis Üyelerini göreve çağırdı, “Büyükşehir’deki arkadaşlar siyasi geleceklerini bir kenara bıraksınlar ilçeleri için bu işe girişsinler” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 01.08.2013 - 20:45
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN Projesi’nin Şemikler Bölgesi’ndeki hattının altına yaya alt geçidini yapan yüklenici firmanın işi bırakması kriz yarattı. Kriz vatandaşları mağdur durumda bırakırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak isyan etti.

Proje ihalesi nedeniyle daha önce Büyükşehir Belediyesi ile firma arasında yargıya taşınan yerle ilgili süreç devam ederken firmanın “demiryolunun altına girilemeyeceği” gerekçesiyle tamamen çekilmesiyle durum farklı bir hal aldı.Yüklenici firma Yörükoğlu İnşaat’ın üniversitelerden aldığı raporları ortaya koyarak durdurduğu çalışmalar vatandaşı perişan ederken, bölge halkının Karşıyaka Belediyesi’ni hedef göstermesi Durak’ı çileden çıkarttı.

SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIK
Karşıyaka Belediyesi’nin alt geçitle ilgili herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen hedef gösterildiğini söyleyen Durak, “ İZBAN hattından dolayı geçitle ilgili bir problem var. Geçmiş dönemde planlara işledik. Alt geçit için onayı belediye olarak aştık. Büyükşehir’den geçti. Böyleyken alt geçit yapılmadan İZBAN hattı açıldı. Demirköprü alt geçidi yeterli dendi ama insanlar mağdur oldu. Karşıyaka Belediyesini direk sorumlu göstererek siyaset yapanlar var bölgede…. Bizi bel altından vurmaya çalıştılar. Bunun sorumluları Büyükşehir ve Bakanlık... Geçit yaya yolu olacak dendi. Proje getirildi. Çözeceğiz denmesine rağmen alt geçitle ilgili arzu etmediğimiz sıkıntılar yaşandı. Müteahhit çekti gitti. Çözüm ile ilgili Büyükşehir’le görüşmelerde bulunuyoruz. İşin tıkanmasını engellemek istedik. Rica ettik işin durmaması için. Çözülmediği takdirde sıkıntı olacak” dedi.

SİYASİ GELECEĞİNİZİ BİRKENARA BIRAKIN
Olası bir hukuk sürecinin başlaması ve sonrasında yeniden ihale sürecinin oluşacak olmasının yapımı çok uzatacağını söyleyen Durak, meclis üyelerini göreve çağırırken şunları söyledi,“ Meclis üyesi arkadaşlarım gidip anlatsın bunları. Orada siyaset yapanlar var. Yılmayın. İki gündür gidip insanlara anlatıyorum. Dün itibariyle asansöründe çalışmadığını söylediler. Büyükşehir’i aradık çözüldü. Sürekli takip içinde olacağız. Vatandaş bilmiyor. Sürekli belediye başkanını eleştiriyor. Sataştığı insan biz oluyoruz. ‘ oyumu size veriyorum siz çözün’ diyor. Bunları aşmak için önemli görevler düşüyor bize… Anlatınca yanlış anlaşılmaların ortadan kalktığını gördüm. Özellikle Büyükşehir meclis üyeleri de çalışmaların hızlanması için yardımcı olabilirler.Büyükşehir’deki arkadaşlar siyasi geleceklerini bir kenara bıraksınlar ilçeleri için bu işe girişsinler”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.