Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durmuş: “O proje ekmek israfını arttırır“

Durmuş: “O proje ekmek israfını arttırır“

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı, Fırıncılar Federasyonu Başkanvekili Necdet Durmuş, İstanbul’da fırınların, “Bayat ekmeği götür, taze ekmeği götür” isimli bir kampanya başlatacak olmasına tepki göstererek, “Böyle geliş güzel projelerin hayata geçirilmemesi gerekiyor. Bu yolla ekmek israfı önlenmez aksine artar” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 15:52
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na, “Bayat ekmeği getir, taze ekmeği götür” kampanyasıyla destek vereceklerini açıklaması tartışma çıkardı. 20 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak kampanyaya İzmir Fırıncılar Odası Başkanı, Fırıncılar Federasyonu Başkanvekili Necdet Durmuş, tepki gösterdi. “O proje ekmek israfını daha artırır” diyen Durmuş, “Böyle gelişi güzel projelerle insanların kapılarını çalmamaları gerekiyor. İzmir’de yıllardır ekmek israfı ile ilgili paneller, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu tamamen eğitim ve bilgilendirme işi. Arz talep dengesini iyi ayarlamak gerekiyor. 2007’de ekmek israfını önlemek adına kampanya başlattık. Bu konuda iyi yol kat ettik. Sendika başkanının açıklamalarına kesinlikle katılmıyoruz. Bu projeyle ekmek israfı önlenmez. Aksine artar. Vatandaşımızın hepsi bilinçli bir şekilde hareket etmiyor. Vatandaş 2 ekmek alacağına 4 ekmek alacak. Bu yüzden de ekmek israfı artacak. Biz vatandaşı tükettiğinden daha fazla ekmek almaması konusunda çalışma yapıyoruz” dedi.

HİJYEN ÖNCELİĞİMİZ

Fırınlara verilecek bayat ekmekle galete unu yapılacağını belirten Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Ekmek hijyen isteyen bir ürünü. Vatandaş fırından ekmeğini aldı. Peki evin neresinde bunu muhafaza edecek acab? Bayat ekmeği fırına geri götürdü. Fırın da bunu sonra un yaptı. Peki alınan ekmeğin hijyenik olup olmadığını kim denetleyecek. Hijyen bizim ilk önceliğimiz. Bu projeye karşı çıkıyoruz ve kesinlikle desteklemiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.