Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Duruma tepki gösteren Başkan Soylu:‘Aziz Kocaoğlu padişah değil,kafasına göre istediği yeri kazamaz’

Duruma tepki gösteren Başkan Soylu:‘Aziz Kocaoğlu padişah değil,kafasına göre istediği yeri kazamaz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileriyle Menderes Belediyesi işçilerinin kazılan çukurların kapatılması çalışmasıyla ilgili karşı karşıya gelerek tartışmasına müdahale eden ve duruma tepki gösteren AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, tepkisini, “Aziz Kocaoğlu padişah değil, kafasına göre hiçbir ilçede istediği yeri kazamaz” sözleriyle dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2018 - 16:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Menderes’in AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçede büyükşehir belediyesinin yapmadığını iddia ettiği kaldırım ve yol çalışmalarını yapmak için UKOME’ye başvurup onay aldıktan sonra çalışma yapmak üzere iken İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri, yolda çalışma yapmaya başlayan Menderes Belediyesi işçileriyle tartıştı.

Büyükşehir belediyesi ve Menderes Belediyesi işçileri arasındaki tartışma büyümek üzere iken olay yerine gelen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, durumun daha fazla büyümesine engel oldu. Kendi işçisine de küfürlü konuştuğu için tokatla müdahale eden AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, duruma tepki gösterdi.

AZİZ KOCAOĞLU PADİŞAH DEĞİL, HİÇBİR İLÇEDE KAFASINA GÖRE İSTEDİĞİ YERİ KAZAMAZ

Yaşanan durumun üzücü olduğunu kaydeden Başkan Bülent Soylu, yaşananların sorumlusunun işçiler değil İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu savundu ve tepkisi şu sözlerle dile getirdi:

“Kendi işçim küfürlü bir söz kullandığı için ona müdahalede bulundum. Benim işçim ilçesine sahip çıkıyor. Büyükşehir işçileri CHP ilçe başkanını yanına alarak Menderes’te sokak sokak geziyor. Bu çalışmalarla ilgili kendisine bilgi veriyorlar. O da büyükşehir çalışanlarına talimat veriyor. Menderes’in yolu ve sokaklarıyla ilgili talimat verme pozisyonu nedi? Yıkmaya yönelik bir anlayışa sahip değiller. Menderes’e gölge etmesinler. Hiçbir şey istemiyoruz büyükşehirden. Sadece gölge etmesinler bize. Kendi söküğümüzü kendimiz sökecek kabiliyete ve iradeye sahibiz. Aziz Kocaoğlu padişah değil, kafasına göre hiçbir ilçede istediği yeri kazamaz.”

BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARI NEYE İMZA ATTIĞININ FARKINDA DEĞİL GALİBA

Bir yıldır Menderes’te büyükşehir belediyesi tarafından kazılan yolları kapatma mücadelesini verdiklerini belirten AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, UKOME’den yolu yapmak için izin aldıkları halde yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydetti:

“Kaldırımları söktükleri yerlerin yolları yapılmamıştı. Aracınızla geçmek için geçtiğiniz yolu yapmamışlar ama kaldırımlarını sökmüşler. Bunu da ne zaman yapacakları belli değil. Ben tam 11 ay evvel İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kaldırım asfaltlama ve ışıklandırma yapacağım, ihaleye çıkacağım dair başvurdum. UKOME bize onay vermişti. Bunlar neye imza attıklarını da bilmiyor. Bürokratlar hangi evrağa imza attığının da farkında değil. Bu yazışmalar üzerine ihalemizi yapıp çalışmaya başlamıştık. Haberimiz olmadan kafalarına göre Aziz Kocaoğlu İzmir’in padişahı ya, kafama göre istediğim yeri kazarım istediğim zaman da kapatırım diye düşündüğü için, kazıyor. Yetki ve sorumluluğumuzda dediler. Ama biz sizden müsaade istedik, ihale yaptık, siz de tamam dediniz. Bununla ilgili çalışmaya başlayacağız. Bir ay beklememizin nedeni de doğal gaz ve elektrik hattı geçsin sonra yapalım, kamunun parası da boşa harcanmasın diyedir.”

BİLİNÇLİ OLARAK YAPIYORLAR

“Menderes’te bir yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Tüm AK partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde içme suyu hatlarının değiştirilmesi için kazılar yapıyor. Buna teşekkür ediyoruz. Hizmete karşı değiliz. Ama kazılan yerler tam dokuz bazı yerler bir yıldır kapatılmıyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar” diyen Başkan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İZSU müteahhiti ben beş ay oldu işimi bitirdim teslim ettim, ama beş aydır İZBTEON buralarla ilgili kapatma işlemi yapmıyor. İlçemde yaşayan insanlar bir yıldır balkonunda oturamıyor, misafir ağırlamıyor. Bu ilçede sadece AK Partililer yaşamıyor. Bu ilçede yaşayan 90 bin insanın hakkını hukukunu savunuyorum. Hepsi için de mücadele veriyorum. Ben sadece AK Partinin belediye başkanı değilim. Bütün insanların huzurlu, güvenli ve rahat yaşaması için mücadele veriyorum.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.