Dolar 34,2201
%0.06
Euro 37,8625
%0.09
Altın 2.919,980
%-0.12
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları'nda Türkiye 15 madalya kazandı

Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları'nda Türkiye 15 madalya kazandı

‘Uluslararası 9.Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları’ için 305 tasarımcı Ankara’da buluştu. Dünyanın 37 ülkesinden gelen genç, mucit ve tasarımcılar, Ankamall AVM’de meraklıları ile 2 gün boyunca bir araya geldi. Sergilenen birbirinden...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 15:23
‘Uluslararası 9.Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları’ için 305 tasarımcı Ankara’da buluştu. Dünyanın 37 ülkesinden gelen genç, mucit ve tasarımcılar, Ankamall AVM’de meraklıları ile 2 gün boyunca bir araya geldi. Sergilenen birbirinden ilginç tasarımlar, jürinin beğenisine sunuldu. Birbirinden farklı ve ilginç 127 projeyi değerlendiren jüri, ilköğretim, lise ve üniversite kategorisinden başarılı projeler sahipleri ödüllendirildi. Türkiye’den 15 öğrenci, olimpiyat yarışmalarında madalya kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapılan ödül törenine törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nhat Ergün ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler katıldı. Programda konuşan Bakan Nihat Ergün, çocukların ve gençlerin enerjilerini ortaya çıkaran bu tür organizasyonları önemsediklerini belirterek, programın çocuklar kadar büyükler için de yararlı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 2023 yılındaki hedefleri için öğrencilerini iyi eğitilebilirse, ülke menfaati adına önemli bir fırsatı yakalanacağına işaret eden Ergün, "Tek tek bireyler arasındaki farkları, akıl farkları olarak izah edebilirsiniz. Bunun kültürle izah edilmesi de mümkündür. Bu gün ABD’de yaşayan gençler, bir takım önemli yazılımlar yapıyorsa, ortam ve kültür bu fırsatı sağlıyordur. Biz, eğitime daha önem verdiğimiz müddetçe daha önemlilerini yapacağımıza inanıyoruz. Fatih Projesi gibi projeleri eğitimde büyük yenilik olarak görüyoruz. Gençlerin merak duyduğu merkezleri oluşturuyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bilim merkezlerini oluşturacağız. Genç nesilleri yetiştirmek herkesin üzerine düşen görevdir. Bu nedenle, bilim ve olimpiyatlarını sürdüren bu ‘hizmet eri’ insanlara teşekkür ediyorum." dedi.

YERLİ: DÜŞ ÇİZGİSİ TASARIMLARI BELLİ STANDARTLARA ULAŞTI

Programı düzenleyen Teknoloji ve Tasarım Derneği Başkanı İlhan Yerli ise 9’uncu kez dünyanın 37 ülkesinden yaklaşık 300 genci ağırladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Program, geçen 9 yılda 70 farklı ülkeden 50 bin proje ile saygın bir organizasyona dönüştü. Düş Çizgisi Uluslararası Olimpiyatları, tasarımda belirli standartlara ulaştı. Tasarımcı gençlere duayen hocalarımıza, takım arkadaşlarına, kıymetli öğretmenlere ailelerine, tasarımları ile dikkatleri üzerinde toplayan genç mucitlere teşekkür ediyorum."

TÜRKİYE’DEN 15 ÖĞRENCİ MADALYA KAZANDI

Jürinin oylamaları sonucu olimpiyatlarda Türkiye’den 15 öğrenci madalya kazandı.

Madalya kazanan isimler ve ülkeler ise şöyle:

Bronz madalya lise kategorisinde, Endenozya, Tacikistan, Gürcistan, Somali, Makedonya, Türkiye’den Ceyda Özdebir, İbrahim Gönenç, Saliha Çakır; ortaokul kategorisinde Arjantin, Kosova, Irak, Nijerya; Türkiye’den ise Zeynep Coşkun, Rabia Açıkgöz, Burak Ulutaş, Yiğit Uludağ, gümüş madalya lise kategorisinde Endonazya Türkiye’den Pelin Eren, Suzan Turhan ortaokul kategorisinde, Çad, Kırgızistan’dan, Türkiye’den ise Ayşenur Yalçın, altın madalya lise kategorisinde Bosna, Türkiye’den Mazhar Zorlu, ortaokul kategorisinde ise Macaristan ve Türkiye’den Feyza Zambur, Zeyno Başak Zırhlı ödül aldı.

Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı, Teknoloji Tasarım Merkezi (TTM) ve İpek Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenliyor ve pek çok kamu, özel teşekkülle destekleniyor. En önemli katkıyı Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’ndan alan organizasyonun destekçileri arasında Turkcell, Bankasya, Türk Telekom, Türk Hava Yolları gibi firmalar da var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.