Dolar 34,1759
%-0.07
Euro 37,8472
%0.05
Altın 2.907,640
%-0.55
Bist-100 9.050,00
%0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk kültürü ‘Türk-Arap Müşterek Değerler Sempozyum’unda ele alınacak

Türk kültürü ‘Türk-Arap Müşterek Değerler Sempozyum’unda ele alınacak

Yurt dışında çeşitli ülkelerde açtığı Türk Kültür Merkezleri ile Türkiye'nin, Türk dilinin, kültürünün, sanatının ve tarihinin tanıtılması için çalışmalar yapan Yunus Emre Enstitüsü önemli bir çalışmaya imza atıyor. Merkez,...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:43
Yurt dışında çeşitli ülkelerde açtığı Türk Kültür Merkezleri ile Türkiye'nin, Türk dilinin, kültürünün, sanatının ve tarihinin tanıtılması için çalışmalar yapan Yunus Emre Enstitüsü önemli bir çalışmaya imza atıyor. Merkez, bulunduğu coğrafyada bilim, sanat, tarih ve sosyo-kültürel benzerlikleri noktasında ortak bir payda oluşturmak ve toplumların birbirlerini daha yakından tanımasını sağlamak için ‘Uluslararası Türk-Arap Müşterek Değerler ve Kültürel Etkileşim Sempozyumu’ düzenleyecek. Sempozyumda geçmişten günümüze Türk kültürünün tanıtılması ve yaşatılmasına dair çalışmalar çeşitli açılardan ele alınacak.

Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünün tanıtılması amacıyla 12-15 Mayıs tarihleri arasında Amman’daki Ürdün Üniversitesi’nde Türk-Arap Müşterek Değerler ve Kültürel Etkileşim Sempozyum düzenleyecek. Sempozyumda, Eğitim, Sanat ve Edebiyat,Arapça - Türkçe Dil Etkileşimi,Din ve Düşünce, İletişim, Tarih, Sosyal Yapı, Ortak Folklorik Değerler, Mimari, Müzik, Kültürel Etkileşim ve İki Kültürü Etkileyen Ortak Sanatkarlar, Düşünürler ve Kanaat Önderleri konuları ele alınacak. Sempozyuma Türkiye, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar, Kuveyt, Lübnan, Libya, Mısır, Moritanya, Ürdün, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Yemen’den önemli isimlerin katılması bekleniyor.

Sempozyum Türkiye ve Ortadoğu halkları arasında ortak kültürel değerlere dikkat çekecek.Sempozyumda iki toplum arasındaki ilişkinin tarihsel, sosyal ve kültürel alanlarda daha da ileriye taşınabilmesi için görüş ve teklifler yansıtılacak. Bu sebeple Amman Yunus Emre Kültür Merkezi tarafından saha uzmanları davet edilerek uluslararası düzeyde bilimsel bir farkındalık oluşturulması hedeflenmekte. Sempozyuma, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Arap Ligi Üniversiteler Birliği, Ürdün Haşimi Krallığı Turizm Geliştirme Odası, Ürdün Üniversitesi, UNESCO ve Türk Dil Kurumu destek verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.