Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0870
%-0.21
Altın 2.890,250
%-1.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EXPO fiyaskosunun baş sorumlusu iktidardır

EXPO fiyaskosunun baş sorumlusu iktidardır

İzmir’in EXPO hayallerinin ikici turda sona ermesi sonrası CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray cephesinden de açıklama gecikmedi. "EXPO fiyaskosunun baş sorumlusu iktidardır" diyerek hükümeti eleştiren Çıray, EXPO yenilgisini değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2013 - 14:21
İZMİR- EXPO'nun kaybedilmesiyle İzmir'in yüksek medeni değerlerini küresel düzeyde bir hayat kalitesiyle bütünleştirmesini sağlayacak büyük bir fırsatı kaçırdığını belirten Çıray EXPO'nun kaybedilmesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA...


EXPO adaylık yarışması İzmir için büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. İzmir, yüksek medeni değerlerini küresel düzeyde bir hayat kalitesiyle bütünleştirmesini sağlayacak büyük bir fırsatı kaçırdı. İzmir’in şehircilikte muazzam bir sıçrama yapmasına engel olan bu büyük başarısızlığın başlıca sorumlusu AKP iktidarıdır. Çünkü AKP iktidarı EXPO’da İzmir’in kendi dinamiklerini etkin bir şekilde kullanmasını engelledi. Bu konuda son bir yıldır yaptığımız uyarılara tamamen kulak tıkadı. Bildiğini okudu. Biz İzmir’in daha önceki adaylığı nedeniyle 2020 EXPO yarışına çok önde girdiğini vurgulamıştık. Ancak bu avantajın değerlendirilmesi İktidarın İzmir’e duyduğu hıncın ve husumetin ötesine geçmesine bağlıydı. Ayrıca İzmir’i bu hınca rağmen ele geçirme hırsından kendisini kurtarması gerekiyordu. Fakat bunlar olmadı. EXPO’nun siyaset dışı bir konu olduğu gerçeği hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Biz, İzmirlilerin temsil ettiği değerlere yürekten bağlı bir temsilcisi olarak ‘İzmir daha önceki adaylığı nedeniyle yeterli tecrübe, bilgi birikimi ve deneyime, teknik donanıma, kaliteli insan malzemesine, yeterli alt yapı olanaklarına sahiptir’ dedik. Bu olanaklar seferber edilerek kazanan İzmir ve dolayısıyla ülkemiz olmalıdır!” dedik. Bu yüzden de EXPO’nun ucuz siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladık. Bizim gösterdiğimiz şekilde ilerlesek ve İzmir’in bütün potansiyelini her türlü dinamikleriyle birlikte harekete geçirseydik şimdi hezimet hüsranı yaşamayacaktık. İzmir’le birlikte başta Ege Bölgesi olmak üzere, bütün Türkiye’yi etkileyecek bir zaferin kutlamalarını yapacaktık.


Sevgili İzmirliler, nasıl ki Olimpiyatların kaybedilmesinin sorumlusu İstanbul değilse, EXPO fiyaskosunun sorumlusu da İzmir değildir. Bu sonuç, kendisini küresel bir lider sanan, ancak Suriye’den İran’a çevremizdeki bütün dış gelişmelerin gösterdiği gibi kendi bölgesinde bile ‘takılmayan’ bir sözde liderin zavallılılığının yeni bir tescilidir. RTE peşine takıldığı stratejik batakçı Dışişleri Bakanıyla birlikte Türkiye’yi ‘model’ olmaktan çıkarmış ve itibarsızlaştırmıştır. Önce olimpiyat adaylığında İstanbul’un, ardından EXPO adaylığında İzmir’in kaybetmiş olmasının temel nedeni geleceğin savaş suçluları olarak yargılanmaları kaçınılmaz olan bu ikilinin El Kaide destekçisi bu radikal islamist ikilinin politikarıdır. Medeni dünya bunları bir yabancı madde gibi bünyesinden dışarı atmaktadır. Türkiye İzmir’in temsil ettiği değerleri kendi demokratik iradesine yansıttığı an bu dışlanmadan kurtulacak, İzmir EXPO dahil hak ettiği küresel organizasyonları mutlaka alacaktır. Bunun için ilk adım 30 Mart 2014 Yerel Genel Seçimleridir. İzmir’in medeni küresel ufku işte bu tarihte aydınlanacaktır.

Hep birlikte bu ufka ileri….

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.