Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efsane Başkan Unutulmadı

Efsane Başkan Unutulmadı

Gazeteciler Cemiyeti’nin 1984’den 1998’e kadar başkanlığını yapan ve 2007 yılında aramızdan ayrılan Onursal Başkan İsmail Sivri’yi ailesi ile dostları bu yıl da yalnız bırakmadı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 13:40
İZMİR - Altı yıl önce yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı duayen gazeteci İsmail Sivri ile bir dönem cemiyet yönetiminde birlikte çalıştıklarına değinen gazeteci kökenli Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İsmail Sivri’den sadece mesleki anlamda değil, yaşamın içinden de çok şeyler öğrendiğini söyledi. Sivri’nin meslektaşlarına her zaman doğru yolu gösterdiğini belirten Başkan Tartan şöyle konuştu: “Cemiyet yönetiminde keyifli bir dönem geçirdik. Kaybetmenin derin üzüntüsünü üzerinden altı yıl geçmesine karşın hala yaşıyoruz, onu hiçbir zaman unutmuyoruz. Çok yönlü bir kişiliği vardı. Her zaman küçük büyük demez, örnek ve öncü olurdu. Hemen herkesin sorunlarına eğilir, çözümüne kadar da uğraş verirdi. Duyarlılığı örnek alınacak bir insandı. Yaşamının sonuna kadar, yazdı, gazetecilik yaptı. Kavga bilmeyen, kavgayla işi olmayan uzlaştırıcı yönüyle hep örnek oldu. Işıklar içinde yatsın. O’nu özlüyoruz. O olsaydı her şey başka olurdu.”

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alan İsmail Sivri heykeli önünde gerçekleşen törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İsmail Sivri’yi ‘gazeteci, toplum adamı ve vefalı bir yürek’ olarak nitelendirirken, “Bugün aramızda olsaydı, ülkenin içinde bulunduğu durum karşısında eminim cesur gazeteci tavrıyla çok değerli yorumlar yapardı” diye konuştu.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise İsmail Sivri’yle yaşadığı anılardan birini anlatarak, duayen gazetecinin kendisine verdiği öğütlerin her zaman çok büyük faydaları olduğunu ifade etti.
Sivri'nin ailesi ve dostları yapılan konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunarak, efsane başkanın anıtına karanfiller bıraktılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.