Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim-Sen'den CHP İl Başkanı Yüksel'e ziyaret

Eğitim-Sen'den CHP İl Başkanı Yüksel'e ziyaret

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve İzmir Şube Başkanları CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti. Hükümet'in demokrasi, eğitim ve örgütlenme alanındaki uygulamalarını eleştiren Karaca, Yüksel'den bu alanda mücadele için dayanışma önerdi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2016 - 11:35

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Sendika'nın İzmir Şube Başkanlarının da bulunduğu ziyarette Karaca, Türkiye'nin demokrasi, eğitim ve örgütlenmede akılların tutulduğu bir noktaya geldiğini söyledi. Bu alanlarda dayanışmanın nasıl sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunmaya geldiklerini belirten Karaca, örgütlemede, sendikal alanda Hükümet'in yaptıkları basın açıklamaları, mitingler ve eylemlerden rahatsız olduğunu ve kendilerini hedefe koyduğunu belirtti. Karaca “Eğitim alanındaki yanlışlıklarla ilgili eylemlerimiz ve tepkilerimiz terörle birleştirilmeye çalışılıyor. Vicdansızca itibarsızlaştırma, cezalandırmaya çalışıyorlar. Ancak, 1 Mayıs'ta meydanlarda Hükümet'in yanlış politikalarını eleştireceğiz" dedi.


 

CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, eğitim sisteminin laik ve bilimsellikten uzaklaştığını, dindar ve kindar nesil yetiştirme niyetinin ortaya konduğunu söyledi. Demokrasi mücadelesi veren sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve sendikaları susturmak için, cop, topa, gaz kullanımının dışında son dönemlerde eğitimci ve sağlıkçıların görevlerinden alındığını, baskının çalışma yaşamını da etkilediğini belirten Yüksel “İzmir en demokratik kent olarak görülür. Ama artık STK'ların basın açıklamasına bile izin verilmiyor. 10 Ekim Ankara bombalı saldırısının anmak için Alsancak Garı önünde yapılmak istenen anma töreninin farklı gerekçelerle engellendi. En son olarak bomba ihbarı olduğu gerekçesiyle basın açıklamasına izin verilmedi. Halbuki aynı anda trenler çalışıyor, yolcular iniyor, biniyordu. Gar'ın içinde çevik kuvvet bekliyordu. Çiğli'deki Grup Yorum Konseri'ne de izin verilmedi. Bir AKP milletvekili konsere izin verilmemesiyle ilgili basın açıklaması yapan CHP'yi 'DHKPC'li grupla ilgili açıklama yapmakla' suçladı. Sürekli birilerini yaftalıyorlar" dedi. Yüksel, demokrasi, barış için ortak değerler üzerinden birlikte mücadele verilmesi gerektiğini belirtti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.