Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekrem Dumanlı: Türkçe Olimpiyatları mesajını doğru algılamak lazım

Ekrem Dumanlı: Türkçe Olimpiyatları mesajını doğru algılamak lazım

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Türkçe Olimpiyatları'nın vermiş olduğu mesajın doğru bir şekilde algılanması gerektiğini söyledi. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 00:06
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Türkçe Olimpiyatları'nın vermiş olduğu mesajın doğru bir şekilde algılanması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın şarkı finaline katılan Dumanlı, gecenin her seneden daha güzel olduğunu söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'nda verilmek istenen mesaja dikkat çeken Dumanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu akşam yine burada güzel bir gece oldu. Sadece şarkılar söylendi, güzel vakitler geçirildi, hoş bir zaman dilimi yaşandı gibi basite indirmemek lazım. Kendi özünde içinde çok önemli mesajlar var. O mesajı doğru anlamak lazım. O mesajı doğru anlamazsak Eurovision'dan biraz daha parlak insanların büyük bir zevk aldığı organizasyon gibi gelir. Halbuki iç mesajı alt mesajları var. O mesaj çeşitli renklerin, ırkların, din menspularının belli oranda mahsubiyet çerçevesi içinde sanatı da görselliği de kullanarak bir araya gelebileceğini yer yüzünde çatışmasız, yer yüzünde diyalog içinde beraber yaşama kültürünü oluşabileceğini söylüyor. Esas onu kavramak onu anlamak lazım. Bu gece bunu gördük."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.