Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
El Mundo, Başbakan’a isnat edilen yolsuzluk belgesinin aslını hakime teslim etti

El Mundo, Başbakan’a isnat edilen yolsuzluk belgesinin aslını hakime teslim etti

İspanya’da iktidarda bulunan sağ görüşlü Halk Partisi’nin (PP) eski mali sorumlusu Luis Barcenas’a ait olduğu öne sürülen ve Başbakan Mariano Rajoy dahil bir çok parti yöneticisine yıllarca kayıt dışı ödeme yapıldığını gösteren...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 15:15
İspanya’da iktidarda bulunan sağ görüşlü Halk Partisi’nin (PP) eski mali sorumlusu Luis Barcenas’a ait olduğu öne sürülen ve Başbakan Mariano Rajoy dahil bir çok parti yöneticisine yıllarca kayıt dışı ödeme yapıldığını gösteren belgelerin orijinali ortaya çıktı.

Yolsuzluktan mahkum olan Barcenas’la hapse girmeden önce röportaj yapan El Mundo gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Pedro J. Ramirez, bugün PP’nin eski haznedarına ait el yazısı notların aslını yayınladı.

“Barcenas’ın orijinal belgelerinde, Rajoy’a bakanken yapılan ek ödemeler bulunuyor” manşetiyle çıkan El Mundo, Ramirez’in söz konusu belgeyi Barcenas davasına bakan özel yetkili Ulusal Mahkeme hakimi Pablo Ruz’a dün teslim ettiğini duyurdu.

Gazete ayrıca, Birleşik Sol Partisi’nin (Izquierda Unida) Luis Barcenas’ın son demeçlerinden sonra yeniden ifade vermesi yönünde yaptığı talebe Savcılık’ın da destek vereceğini kaydetti.

Belgelerde, Başbakan Mariano Rajoy’un 1997-1999 yılları arasında Kamu İdareleri ve Eğitim Bakanı olduğu sırada düzenli olarak elden ek ödenek aldığı iddia ediliyor. El Mundo, Başbakan Rajoy’un o dönemde yıllık 42 bin Euro ek gelir elde ettiğini yazdı.

Rajoy’un yanısıra Halk Partili diğer yöneticilerden Rodrigo Rato, Francisco Álvarez-Cascos, Javier Arenas ve Jaime Mayor Oreja’nın da belgede isimleri geçiyor.

İspanyol yasaları, hükümet üyelerinin kamu veya özel herhangi bir yerden ek gelir elde etmesini yasaklıyor.

İddialara cevap veren Halk Partisi, Barcenas’a ait belgelerin “asıllarından” haberleri olmadığını ve parti mensuplarının her zaman yasalar çerçevesinde harekete ettiğini vurguladı.

İlk olarak sol görüşlü El Pais gazetesi tarafından ortaya atılan PP’deki yolsuzluk iddiaları daha sonra sağ liberal çizgideki El Mundo gazetesi tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

EL MUNDO’NUN BARCENAS RÖPORTAJI: PP EN AZ 20 YIL YASADIŞI FİNANSE EDİLDİ

PP’nin eski haznedarı Luis Barcenas hapse girmeden önce El Mundo’nun Genel Yayın Yönetmeni Ramirez’e özel röportaj vermişti.

Geçen Pazar günü yayınlanan röportajda Barcenas, PP’nin en az 20 yıldır yasadışı yoldan finanse edildiğini, işi düşen müteahhitlerden ve diğer işadamlarından çantalarla bağışlar aldığını ve bunlarla parti yöneticilerine ek ödemeler yapıldığını söylemişti.

Bugüne kadar medyaya yansıyanların skandalın çok küçük bir parçası olduğunu savunan Luis Barcenas, tüm belgelerin yayınlanması halinde hükümetin düşeceğini iddia etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.