Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği bir yaşında

Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği bir yaşında

Elazığ'da gençlik, kültür ve eğitim alanında faaliyetlere başlayan Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği 1. yılını geride bıraktı.     Dernek, geçtiğimiz yıl ağustos ayı içerisinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 12:28
Elazığ'da gençlik, kültür ve eğitim alanında faaliyetlere başlayan Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği 1. yılını geride bıraktı.

    Dernek, geçtiğimiz yıl ağustos ayı içerisinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Necati Çetinkaya tarafından açılmıştı.

    Dernek Başkanı Arif Sıddık Barata, "Tarih boyunca geçmişle gelecek arasındaki en önemli köprü vazifesini gören gençlerimizin bilinçli, şuurlu, eğitimli ve içinde bulunduğu toplumun örf, adet, gelenek-göreneklerine ve bir o kadar da dinine bağlı bir neslin yetişmesi gayreti içerisindeyiz." dedi.

    Derneğin yapmış olduğu faaliyetlerden bazıları hakkında da bilgiler veren Barata, "İlk olarak Türkçemizin doğru konuşulup, doğru yazılması için 'Tükçeyi doğru konuşuyorum, doğru yazıyorum' kampanyası düzenleyerek şehrimizin muhtelif yerlerine bilgilendirici broşür ve afişlerimizi astık. Aynı zamanda yerel kanallarımızda kampanyayla ilgili tanıtım filmlerimiz yer alarak dikkatleri Türkçemizin üzerine çektik. Yine üyelerimizin günlük hayatta insanlarla ilişkilerini güçlü kılmak adına aylık olarak sertifikalı eğitim programları düzenledik." diye konuştu.

    Mısır'da yaşanan katliamları da kınayan Dernek Başkanı Barata, "İnsanlıktan nasibini almamış zalimlerin bugün Mısır'da yaşatmış olduğu zulümün ve akan kanın durması için hiçbir çaba sarfetmemeleri ne kadar manidar ve düşündürücüdür. Adeviye Meydanı'nda çoluk çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden bu vahşeti yapan Mısır ordusunu nefretle kınıyor, kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken tüm dualarımızın İslam dünyası üzerine olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.