Dolar 34,1115
%0.28
Euro 38,1138
%0.15
Altın 2.862,370
%1.17
Bist-100 9.966,00
%-0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elektronik sigara pandemisine hazır olun: Göründüğünden çok daha tehlikeli!

Elektronik sigara pandemisine hazır olun: Göründüğünden çok daha tehlikeli!

Elektronik sigaraların 'daha az zararlı' olduğu iddiaları çürütüldü. Kalp krizi riskini ikiye katlayan bu ürüne dair çarpıcı gerçekler!

  • Ege Postası
  • 27.08.2024 - 13:34

Elektronik sigaralar, uzun süredir sigaraya göre daha az zararlı olarak lanse ediliyor. Ancak uzmanlar, bu ürünlerin sağlığa yönelik ciddi riskler barındırdığını ortaya koyuyor. Özel bir hastanede görev yapan uzman Dr. Orkan Karaca, elektronik sigara kullanımının kalp hastalıkları, hipertansiyon ve felç gibi ölümcül sonuçlara yol açtığını belirtti.

KALP KRİZİ RİSKİ İKİ KATINA ÇIKIYOR

Yetişkinler, elektronik sigaraları genellikle sigarayı bırakmak veya nikotin isteğini azaltmak amacıyla tercih ediyor. Ancak Dr. Karaca, bu ürünlerin tansiyonu yükselttiğini, damar sertleşmesine neden olduğunu ve kalp atım dengesinde bozukluklar yarattığını açıkladı. Araştırmalar, elektronik sigara kullananların kalp krizi riskinin, kullanmayanlara göre daha yüksek olduğunu gösteriyor.

ÖLÜMCÜL AKCİĞER BOZUKLUKLARI

Elektronik sigaraların, tütün ürünleri arasında yer aldığını vurgulayan Karaca, kısa süreli kullanımlarının bile ciddi akciğer bozukluklarına ve solunum yetmezliğine yol açabileceğine dikkat çekti. Bu ürünlerin güvenli olduğuna dair yaygın inanışın aksine, elektronik sigaraların ölümle sonuçlanabilecek sağlık problemlerine neden olabileceği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

NİKOTİNİN GİZLİ YÜZÜ

Karaca, nikotin bağımlılığına karşı mücadelede sigara kullanım oranlarının düşürülmesinin önemine değinerek, elektronik sigaraların bu bağımlılığı tetiklediğine işaret etti. Sigarayı bırakma girişimlerinin artırılması gerektiğini belirten Karaca, toplum sağlığını koruma adına elektronik sigara kullanımının da dikkatle ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.