Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekliler kıdem tazminatı için ayakta

Emekliler kıdem tazminatı için ayakta

DİSK’E bağlı sendikalardan Emekli-Sen Konak Şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kaldırılması ve fona devredilmesi planlanan kıdem tazminatları ve emeklilik hakkı olan promosyonların verilmemesini protesto etti. Düzenlenen eylem kapsamında Konak’ta masa açan ve imza toplamaya başlayan DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi, halktan toplanan imzaları önümüzdeki günlerde Ankara’ya götürerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verecek.

  • Ege Postası
  • 12.11.2013 - 16:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’in kıdem tazminatlarının kaldırılmasını içeren yeni tasarısına karşı mücadelesi başladı. Hazırlanan eylem süreci kapsamında, DİSK’e bağlı Emekli-Sen Konak Şubesi Konak, Karabağlar ve Narlıdere’de stantlar açarak halka hükümetin kıdem tazminatları ile ilgili girişimlerini anlatarak, imza toplayacak ve tepkisini dile getirecek. Diğer yandan, stant başında ellerinde megafon ile duyurular yapan ve kırmızı renkteki sendika önlükleri ile “#direnİŞÇİ” başlıklı bildirilerini halka dağıtan emekliler, toplam 4 gün sürdürecekleri eylem kapsamında, emeklilere toplu sözleşme hakkı, promosyon hakları, sağlıktaki katkı payları gibi konuları da dile getirecek.

“MEZARDA EMEKLİLİĞE HAYIR!”

Konak’ta açtıkları stant ile halkı kızlı erkekli imza atmaya çağırdıklarını belirten Emekli,-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, “Buradan halka duyuruyoruz. AKP hükümeti tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak, emeklilik haklarını ellerinden almak istiyor. Bizler mezarda emekliliğe hayır diyoruz ve hükümetin aslında ne yapmaya çalıştığını burada halka anlatıyoruz. Kıdem tazminatının kaldırılması da işçi sınıfını yok etmeye yönelik bir girişimdir. Kıdem tazminatı sulandırılarak yok ediliyor. AKP’nin amacı kıdem tazminatını herkesin alması değil, fona devir yoluyla yok edilmesi ve işten çıkartmanın kolaylaşmasıdır. Yaratılacak fon için işçiden prim kesilmesi bile tartışılmaktadır. Zorunlu Tasarruf Teşvik Fonu, Konut Edindirme Yardımı Hesapları, İşsizlik Fonu bu fonların hepsi siyasi iktidar tarafından yağmalanmış ve yağmalanmaktadır” dedi.

“HESABINI SEÇİMDE SORACAĞIZ”

Fonların hükümet tarafından ortaya atılan bir talan projesinden ibaret olduğunu belirten Yılmaz, “İşçiyi esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına mahkum etmek istemektedirler. İktidar asıl görevlerini yerine getirmeyip, kıdem tazminatlarını kaldırmaya çalıştığı takdirde, önümüzdeki seçimlerde bu yanlışın hesabını en ağır şekilde soracağız. İşçilerin parası fona değil, işçiye verilmelidir. Bu hükümete dur demek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

İMZALAR ANKARA’YA GİDECEK

Konak Şube Başkanı Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayınlanan genelgeye rağmen, emeklilere hakkı olan promosyonları vermediğini ve topu bankalara attığını savunarak, “2007 yılında çalışanlara promosyon verilmesi yönünde genelge çıkartıldığı halde, bu güne kadar emeklilere promosyon verilmedi. Bankalarla pazarlık yapan hükümet ile, çalışanların maaşlarını ödemek için birbiriyle kıyasıya yarışan bankaları protesto ediyoruz. Emeklilerin hakkı olan promosyonların verilmesi için, bu gün Türkiye çapında şube ve temsilciliklerimiz tarafından yapılacak olan değişik eylem ve etkinliklerle sürdürülecek olan bir imza kampanyası başlatıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Bakan Faruk Çelik’e hitaben topladığımız imzalar yine bir eylem ile Ankara’da kendisine teslim edilecek” dedi.

“KIZLI-ERKEKLİ İMZA TOPLUYORUZ

Yılmaz son olarak son dönemlerde sıkça tartışılan üniversite yurtları konusuna da değinerek sözlerine şöyle son verdi, “Burada üniversite okuyan gençlerimize yapılan eziyeti de anlatıyoruz. Gençleri kızlı erkekli diye ayırarak yollarda çile çekmeye mahkum ettiler. Biz burada sabahın köründe yollara düşen öğrencilerimizin haklarını da arıyoruz. Onlar “kızlı-erkekli” diye ayırmaya çalıştılar, biz de “kızlı-erkekli” imza topluyoruz. Aynı hükümet parasız sağlık diye yönetime geldi, bugün sağlık hizmetlerine yüzde 200’lere varan artışlar yaptı. Biz AKP hükümeti tarafından yapılan haksızlığı burada halka anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.