Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklilik sistemi değişiyor!

Emeklilik sistemi değişiyor!

Türkiye'de sosyal güvenlik sistemi, özellikle EYT düzenlemesi sonrası yaşanan değişimlerle birlikte yeniden bir yapılanmaya gidiyor. Ekim ayında toplanacak olan TBMM'de bakanlıklar ve AK Parti ekonomi kurmayları, sosyal güvenlik sistemini sil baştan ele almayı planlıyor.

  • Ege Postası
  • 06.08.2024 - 15:17
  • Güncelleme: 06.08.2024 - 15:21

Ekim ayında Meclis yoğun bir gündemle açılacak. Gündemin ilk sıralarında ise emeklilik sistemi olacak. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre ekim ayında toplanacak mecliste bakanlıkla ve AK Parti'nin ekonomi kurmaylar sosyal güvenlik sisteminin temel taşlarını oluşturan prim ödeme gün sayısı, intibak, yıpranma şartları gibi konuları masaya yatıracak.

Özellikle en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasındaki farkın giderek artması, sistemin adaletli olmadığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirdi.

AK Parti kurmayları "Sosyal güvenlik sistemini belki de baştan aşağı gözden geçirmemiz gerekecek. Emeklilik sistemi ile ilgili başlıklar var, intibak meselesi var. Aynı primi ödemesine rağmen farklı maaş alanlar var. EYT ile birlikte aktüeryal dengenin iyice bozulduğu açık. Sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı işlemesi için ortalama 4 çalışana 1 emekli düşmesi gerekiyor. Ama Türkiye’de şu anda, bir emekliye karşılık 1,5 çalışan var. Bu hâliyle sistemin döndürülmesi çok zor" değerlendirmesini yaptı. (HALK)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.