Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklinin başına gelmeyen kalmadı

Emeklinin başına gelmeyen kalmadı

​Basmane’de kurduğu tezgah ile boyacılık yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Süleyman Altun İsimli vatandaş “kömür mağduru” oldu. Kendisine yardım yapılacağı vaadi ile emekli derneğine üye olan Altun emekli maaşından olurken, beklediği yardım ise gelmedi. Altun, kendisi gibi yüzlerce fakir vatandaşın dolandırıldığını söyleyerek hakkını yargıda arayacağını duyurdu. BAŞINA GELMEYEN KALMADI

  • Ege Postası
  • 10.02.2015 - 13:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yoksulluğun pençesinde yaşam savaşı veren 5 çocuk babası Süleyman Altun, yardım vaadi ile kayıt yaptırdığı dernek yüzünden mağdur oldu. Yaz kış demeden Basmane’de kurduğu tezgahında boyacılık yaparak kırk kanaat geçimini sağlayan Süleyman Altun, sosyal yardım vaadi ile üye olduğu derneğe elindeki maaşını da kaptırdığını belirterek isyan etti.
 
 
YARDIM İÇİN ÜYE OLDU, MAĞDUR OLDU
Son günlerde sayısı gittikçe artan dernekler vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle emekli ve yaşlı vatandaşları zor durumda bırakan dayanışma adı altında faaliyet gösteren dernek mağdurlarına bir yenisi de Basmane semtinde eklendi. 60 yaşında olmasına rağmen 5 çocuğuna bakabilmek için yağmur, çamur, soğuk demeden ayakkabı boyacılığı yapan ve ekmek kavgası veren tarihi semtin Süleyman Abi’si bugünlerde “Evime ekmek götüremiyorum” diyerek isyanın eşiğine geldi.
 
MAAŞI GİTTİ, KÖMÜR DE GELMEDİ
Altındağ’da yaşayan Süleyman Altun, borçlarını kapatabilmek adına tanıdıkları vasıtası ile gittiği Türkiye Emekliler Derneği’nden 550 liralık maddi yardımı kabul ederek üyelik kaydı yaptırdı. Dernek yetkililerinin kendisine önerdiği kömür yardımını da kabul eden Altun, karşılıksız sanarak üyelik evrakları ile birlikte farkında olmadan 4 tonluk kömür yardımına da imza attı. Dernek üyeleri kendisini uyarmadığı için fakirlik yardımı aldığını zanneden Altun, ay sonunda bankaya gidip emekli maaşını çekmek istediğinde ise dünyası başına yıkıldı.
 
“EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUM”
Maddi yetersizlikler nedeniyle yaşlı hali ile mecburen ayakkabı boyadığını belirten Süleyman Altun, “Elimde bir emekli maaşım vardı, ama aileme yetmiyordu. Yardım vaadi ile dolandırıldım. Borç harç ayakta durmaya çalışırken, emekli maaşımı da kaybettim. Yardım ile birlikte kömür yazacağız dediler, kabul ettim. İhtiyacım için para aldım, verdikleri kömürü de taksitle maaşımdan kestiler. Ben karşılıksız sosyal yardım alacağım sanıyordum. Normalde bin 114 lira maaş alıyorum. Banka zaten borcumu kesiyor, kalanı da 4 aydır kömür parası diye dernek çekiyor. Maaşımdan geriye hiçbir şey kalmadı. Her ay 600 liraya yakın parayı zorla aldılar, kandırıldım. İşin kötüsü, aylardır ne kömür geldi, ne de bir şey. 4 ton kömür yazmışlar, farkında olmadan “Kömürü teslim aldım” yazan tutanağa imza attım, ama evime bir gram bile yakacak gelmedi” diyerek yaşadığı durumu özetledi.
 
“DOLANDIRILDIM, ADALET İSTİYORUM”
Altun, Türkiye Emekliler Derneği Kemalpaşa Şubesi olarak kayıtlı gözüken dernek ile birlikte çalışan Atışlar Kömür Ofisi adlı firmanın baba-oğul işletildiğini belirterek, dolandırıldığı gerekçesi ile Bozyaka Emniyet Amirliği’ne şikayette bulunduğunu aktardı ve “Derneğe gidip hakkımı aradım ve şikayette bulunduğumu söylediğimde de bana “Şikayetinden vazgeç  paranı geri verelim. Yoksa paranı alamazsın” dediler. Artık eve ekmek götüremiyorum. En çok gururuma dokunan da yıllardır çalışmayan eşimi ilk kez işe göndermek zorunda kaldım. Üç kuruş için o da bu yaşında günü birlik işlerde çalışmak için sağdan sola koşturuyor. Ben adalet istiyorum ve sorumluların adalet tarafından cezalandırılmasını bekliyorum. Muhtaç durumumuzdan faydalanarak bizi dolandırdılar. Benim mahallemde benim durumumda olan onlarca kişi var. Hakkımı yargıda arayacağım” dedi ve dava açacağını söyledi.
 


EMEKLİ-SEN’DEN ÇAĞRI: KÖMÜR SİMSARLARINA DİKKAT EDİN
Emeklilerin yaşadıkları geçim sıkıntısı ve düşük maaşlar nedeniyle kötü niyetli şahsıların eline düştüğünü ve çok sayıda şikayet aldıklarını belirten DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, “Emekli arkadaşlarımız hükümetin verdiği bu maaşlarla geçinemediğinden dolayı sıkıntı çekiyor. Emekliler kahve köşelerinde park köşelerinde kömür satan simsarların eline düşüyor. Sonra kötü niyetli şahıslar arkadaşlarımıza “Size kömür yazalım, kömür verelim, para verelim” gibi vaatlarde bulunuyorlar. Bir kere derneklerin bu şekilde kömür dağıtması yargıya gitmiş, defalarca iptal edilmiş bir şey. Kağıt imzalatıp derneğe üye yapıyorlar, aidat kesiyorlar. Sonra üç ton kömür verdik diye kağıt imzalatıyorlar, bir ton kömür gönderiyorlar. Çoğu emeklinin maaşının kesildiğinden dahi haberi olmuyor. Emeklinin çaresizliğinden, yoksulluğundan yararlanıyorlar. Emeklilerimiz, o çaresizlik ile neye imza attığının farkında olmuyor. Sonra da bankaya evrakı verip maaşlarından kesinti yapıyorlar. Yaşlı insanlar farkında olmadan kömür aldım diyerek kağıt imzalıyor ve hukuksal anlamda da zor duruma düşüyor. Sonra mahkemelerde sürünüyorlar. Emeklilerimiz neye imza attıklarına dikkat etsinler ve simsarların, dolandırıcıların eline düşmesinler. Sıkıntı çeken emekliler lütfen emekliler sendikasına gelip başvursunlar. Emekli-Sen olarak biz onlara hukuksal, maddi, manevi her konuda destek olmaya ve yardım sunmaya hazırız” diyerek emeklilere çağrı yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.