Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyetten yorgun şoförlere 'Tanyeri' uygulaması

Emniyetten yorgun şoförlere 'Tanyeri' uygulaması

Ramazan Bayramı’nda Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Didim gibi önemli turizm bölgelerine Denizli’den geçen vatandaşların dönüşü başladı. Tatil beldelerine gidiş-geliş yolunda önemli bir kavşak noktası olan Denizli’de Emniyet Müdürlüğü...

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 14:27
Ramazan Bayramı’nda Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Didim gibi önemli turizm bölgelerine Denizli’den geçen vatandaşların dönüşü başladı. Tatil beldelerine gidiş-geliş yolunda önemli bir kavşak noktası olan Denizli’de Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı’ndan dönenler için trafik kazaların önüne geçmeyi önlemek değişik noktalarda çay ve kahve ikramında bulunuyor.

    Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin 'Tan yeri' olarak adlandırdığı uygulama sabah ve akşam saat 4.00 ile 6.00 arasında yapılıyor. Zaman zaman motosikleti ve bisikleti ile Pamukkale'ye seyahat eden yabancı turistlerle de karşılaşan polisler onlara Türk misafirperverliğini gösteriyor. Kolonya ve çikolata ile karşılaşan şoförler uygulamadan oldukça memnun. Sürücüleri ve yolcuları ikramlarda bulunarak bir süre dinlendiren polisler, trafik kurallarına uymaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda da sürücülere uyarılarda bulunuyor.

    Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, büyük hareketliliğin yaşandığı ve stratejik bir noktada olmalarının kendilerine yüklediği sorumluluklar olduğunu söyledi. Bulut, "Biz de bu sorumlulukların bilincinde olarak tedbirlerimizi her yönde aldık. Çünkü bir tane vatandaşımızın bırakın canına ufacık bir kılına zarar gelse veya bir malına zarar gelse bu bizi derinden üzecektir, rahatsız edecektir. Tedbirlerimiz en üst seviyede. Vatandaşlarımız tatile gittiği gibi dönüşünde de bir an evvel evime ulaşayım kaydı ile sürat ve süratin yanında da işte son noktaya ulaşıyorum son bir saat, son yarım saat, son iki saat ha gayret düşüncesi ile o bütün gücünü sarf ediyor." dedi.

    'Tan Yeri' adlı uygulamalarının sabah saat 4-6 arası, akşam saatlerinde de tam akşamın düştüğü güneşin hafiflediği akşam 16-18 saatleri arasında belirli noktalarda yapıldığını dile getiren Bulut, "6-7 saatlik bir yol mesafesi, zaten konuşma esnasında anlayabiliyorsunuz ve kendilerine bir dinlenme molası vermesi konusunda ricada bulunuyoruz çünkü orada her türlü imkanlarımız var. Çay ikram ediyoruz, kahve ikram ediyoruz, lavabo ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Oldukça temiz, hijyenik alanlarımız var. Oralarda bir yarım saat, on beş dakika bizler için mutluluk verici oluyor. Hem onlar mutlu oluyorlar bizlerle olan ilişkilerinden kaynaklı hem o dinlenmenin vermiş olduğu devam edecek yol için kendilerine büyük bir enerji oluyor o süreç." diye konuştu.

    Denizli Bölge Trafik Şube Müdürü Levent Çetinkaya da yola çıkmadan uyulması gereken kuralların başında iyi şekilde dinlenmiş olunması gerektiğini vurguladı. Levent Çetinkaya, "Uykusuz ve yorgun şekilde çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. En çok rastlanan kural hatalarından biri öndeki aracın yakın bir şekilde takip edilmesi." şeklinde konuştu. Çetinkaya, “Öndeki aracın yapmış olduğu bir hata sonucunda arkadan çarpma sonucu bir çok yaralanmalar ile karşılaşabiliyoruz. Sürücüler özellikle yollarda giderken havaların sıcak olmasından dolayı asfaltlarda erime olabiliyor bu da yolun kayganlaşmasına sebep olabiliyor. Bunlara dikkat etmeleri lazım. Yol yapım çalışması olan kesimlerde, yol yapım çalışmasındaki işaretçilere, işaretlere uymaları bu kesimden geçerken hızlarını buradaki işaretlere göre azaltmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

    'Tan Yeri' uygulamasında karşılaşılan ilgiye şaşıran İtalyan turist Luca Marche uygulamanın çok yerinde olduğunu özellikle polisin parfüm ve çikolata ikram etmelerinin kendilerini çok şaşırttığını ifade etti. Eskişehir'den Nazilli'ye giden bir vatandaş ise bebekleri olduğu için doğal olarak uykusuz kaldıklarını uygulamayı çok beğendiklerini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.