Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘En Özel Festival’ 8 Mayıs’ta başlıyor

‘En Özel Festival’ 8 Mayıs’ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle 8-10 Mayıs tarihleri arasında engelli çocuklara yönelik ‘En Özel Festival’ (ENFEST) düzenlenecek. Festivalle ilgili olarak...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 15:00
Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle 8-10 Mayıs tarihleri arasında engelli çocuklara yönelik ‘En Özel Festival’ (ENFEST) düzenlenecek.

Festivalle ilgili olarak AÜ Rektörlüğü Senota Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, festivalin bu yıl ikincisini düzenlediklerini hatırlattı. Festivale katılacak engelli çocukların bu ifadeden daha çok ‘özel çocuklar’ denilmesi gerektiğini ifade eden Geçici, programa 819 çocuğun katılacağını, üç gün boyunca üniversitede konuk edileceklerini kaydetti. Geçici, festival kapsamında, sportif yarışmalar, resim sergileri, ödüllü yarışmalar ve paneller düzenleneceğini söyledi.

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl de, bu yıl etkinliği bölgesel olarak düşündüklerini, gelecek yıllarda ulusal, daha sonra ise uluslararası boyuta taşıyacaklarını kaydetti. Etkinliğin, eğitimin farkındalığı olarak günlük yaşama hazırlıkta faydalı olacağını belirten Sarıgöl, festivale toplam 74 okuldan 819 öğrencinin katıldığını söyledi. Bunlardan 119 öğrenci basketbol, 205 öğrenci futbol, 17 öğrenci yüzme, 287 öğrenci ise atletizm dalında yarışmaya katılacağını belirten Sarıgöl, ayrıca bilimsel çalışmalara da yer verileceğini söyledi.

ENFEST’te basketbol, atletizm, futbol, yüzme, resim sergisi, paneller, uçurtma şenliği ve eğlenceli etkinlikler yer alacak. Üç gün sürecek festivalde engelli çocukların hayata adaptasyonları ve farkındalık oluşturmak isteniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.