Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enerji Bakanı: Türkiye, Avrupa’da enerjiye en ucuz ulaşan 6 ülke arasında

Enerji Bakanı: Türkiye, Avrupa’da enerjiye en ucuz ulaşan 6 ülke arasında

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de enerji fiyatlarının Avrupa'ya nazaran daha iyi olduğunu söyledi. Yıldız, Türkiye'de özellikle sanayi sektörünün Avrupa’da 27 ülke arasında enerjiye ulaşmada en ucuz 6 ülke...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 14:27
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de enerji fiyatlarının Avrupa'ya nazaran daha iyi olduğunu söyledi. Yıldız, Türkiye'de özellikle sanayi sektörünün Avrupa’da 27 ülke arasında enerjiye ulaşmada en ucuz 6 ülke arasında olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Farooq Abdullah ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Doların değer kazanmasıyla beraber doğalgaz ve elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna Yıldız, "Biz dolarla alıp TL ile satan bir yapıdayız. Dolayısıyla her döviz yükselmesi enerji sektörü için bir handikaptır, istemediğimiz, temenni etmediğimiz bir konudur. Son bir aylık süre içerisinde dolar paritesi 1,84’ten 1,94 civarına sıçradı ve son 3-4 ayı değerlendirdiğimizde yüzde 5 civarında maliyetlerimizle alakalı bir yükselme oldu. Şu ana kadar bu farkı vatandaşlarımıza yansıtmamak için çalışmalar yapıyoruz.’’ cevabını verdi.

Bakan Yıldız, yerli kaynakların daha fazla kullanılması gerektiğini ifade ederek, HES, kömür santralleri ve nükleer santrallerle alakalı yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.