Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rumlar, yeni doğalgaz terminali için memorandum imzaladı

Rumlar, yeni doğalgaz terminali için memorandum imzaladı

Güney Kıbrıs'ta inşa edilmesi planlanan doğalgaz sıvılaştırma terminaliyle ilgili Rumlarla Noble ve Delek şirketi temsilcileri arasında memorandum imzalandı. Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, terminalin stratejik öneme sahip iddialı bir proje...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 14:21
Güney Kıbrıs'ta inşa edilmesi planlanan doğalgaz sıvılaştırma terminaliyle ilgili Rumlarla Noble ve Delek şirketi temsilcileri arasında memorandum imzalandı.

Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, terminalin stratejik öneme sahip iddialı bir proje olduğunu ifade etti. Rum Bakan, aynı zamanda bunun sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tarihindeki en büyük yatırımı teşkil ettiğini dile getirdi.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de doğalgaz sıvılaştırma terminali inşasına yönelik imzalanan memorandumunu 'oldukça önemli' olarak nitelendirdi. İsrail'in doğalgaz rezervlerinin yüzde 40'ını ihraç etme kararını da yorumlayan Rum lider, imzalanan anlaşmanın İsrail'in bu kararı ile ilişkili olabileceğini aktardı. Lefkoşa'nın doğalgazla ilgili planları sorulan Anastasiadis, bu konuda sabırlı olunması gerektiğini söyleyerek yönetiminin doğru istikamette hareket ettiğini savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.