Dolar 34,2793
%0.02
Euro 37,5122
%0.04
Altın 2.929,270
%0.04
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli askerler terhis olma sevinci yaşadı

Engelli askerler terhis olma sevinci yaşadı

Engelliler Haftası kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'da bir günlük temsili askerlik töreni yapıldı. Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 15:57
Engelliler Haftası kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'da bir günlük temsili askerlik töreni yapıldı.

Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Emniyet Müdürü Recep Güven, engellilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Bir günlük askerlik sevincini yaşayan 12 engelli ilk olarak askerlik yemini etti, yemin töreninden sonra terhis belgelerini Vali Mustafa Toprak, Korgeneral Abdullah Recep'in elinden aldı. Engelli askerler daha sonra halay çekerek terhislerini kutladı. Törenin ardından komutanlar engelli asker aileleriyle birlikte yemek yedi.

Engelli askerlerden Mustafa Oğuz'un annesi Sultan Oğuz, oğlunun bir günlük de olsa asker olmasından ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. 'Bu sevinci Allah olmayanlara da versin' diyen anne Oğuz, "Benim diğer oğlum da engelli. Vatani görevini yapamadı. Ona çok üzülüyorum, bir oğlum kaldı. O da seneye Allah izin verise vatan görevini yapacak. 'Oğlum anne bana valiz ver. Ben askere gideceğim ben sizinle konuşacağım' diyordu. Bir gün kısmet olacak diyordum, bugün kısmetmiş." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.