Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelli sorunları giderek artıyor

Engelli sorunları giderek artıyor

Engelli sorunlarını yakından takip eden İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’deki engelli derneklerini de ziyarete devam ederek, çıkarılan kanunlara rağmen engelli sorunlarının arttığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2013 - 10:31
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yerinde tespit ederek çözüm aramak üzere Buca ilçesinde mevcut engelli derneklerini ziyaret etti. İlk olarak Buca’daki iki engelli derneğini ziyaret eden Güven, sorunları dinledi. CHP Engelliler Üst Kurulu’ndaki çalışmalarına hız veren Güven, İzmir’in tüm engelli derneklerini zaman zaman üst kurul üyeleriyle de birlikte ziyaret etmeyi amaçladıklarını, engelli tanımıyla genelleme yapmanın yanlış olduğunu belirterek “tüm engelli yurttaşlarımızın sorunu, sıkıntısı, çözüm arayışı farklı. O yüzden biz CHP olarak bir salonda toplayıp nutuk atmak yerine onlarla birebir görüşmeyi tercih ediyoruz.Genel Merkezimizde oluşturulan Engelliler Üst Kurulu tarafından, daha önce diğer bir çok ilde yapılan çalışmaların ışığı doğrultusunda İzmir’de de bu çalışmaları sürdürmeye başladık. Çıkarılan yasaların engellilerin sorunlarını çözmediğini, bir çok engellinin 5-6 yıldan beri almakta oldukları engelli aylıklarının kesildiğini, iş sağlanamadığını bu nedenle de muhtaç ve çaresiz duruma düştüklerini gördük. Bize aktarılan her konuyu irdeleyeceğiz. Sosyal güvencelerinden, engelli aylığına, bakım parasından, aldıkları ya da alamadıkları sağlık hizmetlerine kadar tek tek bireysel olarak hassasiyet gösterdikleri tüm konuların takipçisi olacağız” dedi.

“Empati yaptırmak için yollardayız”

Engelli derneklerine yaptığı ziyaretlere Buca Engelliler Spor Kulübü’nden başlayan Güven, engellilerin spor yapmada karşılaştıkları sorunları dinledi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Melek Kartal, CHP Buca İlçe Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, Buca İlçe yönetiminde engellilerden sorumlu Gülten Koçak ile İlçe Gençlik Kolları da Güven’e eşlik etti. İkinci durağı olarak Buca Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Güven, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Engelli yurttaşlarımızın her birinin engellilikleri nedeniyle çıkmaza giren sağlık ve istihdam sorunları mevcut ve zaten hastalıklarıyla mücadele eden bu yurttaşlarımız bir süre sonra enerjilerini kaybediyorlar. Sonuç ise eve kapanmaları oluyor. Avrupa’da bir süre sokakta görünmeyen engellinin devlet peşine düşüyor ve nedenleri araştırılıyor ki psikolojik bir travma yaşamasınlar diye. Biz de ise tam tersi, sorunlardan kimseye bahsetmesinler diye eve kapanmaları isteniyor. Sosyal haklarından, aldıkları yardımlara, rapor çıkmazlarından, bakım ücretlerine, kadar pek çok özel ve genel sorun dinledim. Sporcu arkadaşlarımız da karşılaştıkları engelleri paylaştılar. Aslında çözüm çok basit. Herkesin bu konuda empati yapması gerekiyor. Biz bu empatiyi sağlayıncaya kadar mecliste onlar adına anlatacağız. Sorunların biri bile çözülse emsal teşkil eder ve diğerlerine de olumlu yansır. Adım adım mücadele ederek büyük yollar kat edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.