Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler adalet istiyor

Engelliler adalet istiyor

ÇAĞDAŞ Görmeyen Engelliler Derneği üyeleri ulusal gelirlerin savaşa değil sosyal devlet harcamalarına ayrılmasını, 2005 yılında yürürlügü giren Engelliler Yasası'ndaki kötü yönetmenlikler ve yanlış uygulayacılar yüzünden işlevsiz hale geldiğini, engellilere yönelik ayrımcı düzenlemelerin uygulamaların sona erdirilmesini istedi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2014 - 10:48
İZMİR - Konak Yeni Karamürsel Mağazası önünden yürüyüşe geçen dernek üyesi 70'e yakın görme engelli "Hükümet Lafta, Yasalar Rafta, Sadaka Değil Engelli Tazminatı İstiyoruz, Önümüzde'ki Engeller Kaldırılsın" sloganları attı. Konak Eski Sümerbank Mağazası Önüne kadar yürüyen Çağdaş Görmeyenler Derneği üyelerine çevrede yaşayan sokak köpekleri de yürüyüş boyunca eşlik etti. Basın açıklaması sırasında ise engellilerin etrafını çembere alarak çevrede onları adeta koruma altına aldı. 

Basın açıklamasında her yıl tekrarlanan engelliler haftasının gittikçe amacından uzaklaşıp içinin boşaltıldığını dile getiren Çağdaş Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Av. Ufuk Özen "Yerel yönetimler kentin en çok kullanılan ana arterleri, meydanları, kaldırımları, seyyar satıcılara dükkan sahiplerine teslim etmiştir. Sadece bizi görmeyen değil toplumun çok önemli bir kesimi bu başıboşluktan şikayetçidir. Yerel yönetimler bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli, kenti daha yaşanır, erişebilir çağdaş bir görünüme kavuşturmalıdır" dedi.

Özen 2022 sayılı yasa kapsamında engellilere ödenen aylıkların asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve engelilik tazminatına dönüştürülmesini yetkililerden talep etti. Özen görmeyenleri Resmi işlemleri sırasında tanık kullanma zorunluluğu yürürlüğe giren Türk Borçlar Kanununun Madde.15 Hükmü uyarınca kaldırıldığını belirterek, "Yasanın emredici bu kuralına rağmen Bankalar ve Noterler aksine bir uygulamayı ısrarla sürdürmektedir. İmzamız bizim onurumuzdur. Bu hakkın hiç bir biçimde hiç bir uygulayıcı tarafından kısıtlanmasına engellenmesine müsade etmiyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.