Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir barosundan Fevzioğlu'na destek

İzmir barosundan Fevzioğlu'na destek

İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 146. yıl dönümü törenlerindeki konuşmasına destek verdi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2014 - 16:46
İZMİR - İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın 146. yıl dönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki gösterip salonu terk etmesini eleştirerek, Feyzioğlu’nu destekledi. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcilerinin Türkiye’deki yargısal geleneğin özelliği olarak sürece ilişkin görüşlerini resmi toplantılarda sunduğunu ifade eden Başkan Demir, “Barolar Birliği Başkanı Türkiye’deki avukatları temsil etmektedir. Ve yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisidir. Sürece ilişkin görüşlerini de özellikle yargıyı ilgilendiren resmi toplantılarda sunarlar. Dikkat derseniz Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da bu tür mecralarda görüşlerini dile getirmişlerdir. Ve tabii ki Baro Başkanımız Metin Feyzioğlu da hukuksal soruna ilişkin görüşlerini açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. Sayın Başbakan’ın eleştiriye tahammül göstermez davranışı patlama yapmıştır. Resmi bir devlet töreninde böylesine bir davranışta bulunmasını hayretle karşılıyorum. Utanç verici bir tavırdır” dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarının daha sert olduğunu, Feyzioğlu’nun konuşmasında sert sözler olmadığını savunan Demir, şöyle devam etti: 

“Sayın Başbakan bu eleştirilerden feyz alarak, ‘Bütün yargı temsilcileri böyle eleştiriler getiriyorsa dinlemek ve düşünmek gerekir’ diyeceğine sert davranışlar gösteriyor. Başbakan bu tavrı Davos’ta da gösterdi. Ancak bu durum Başbakan’ın kişiliği böyle diyerek açıklanamaz. Başbakan yargı kurumunun temsilcilerine saygı göstermelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.