Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler askerlik sevinci yaşadı

Engelliler askerlik sevinci yaşadı

Nevşehir’de 12 engelli, asker üniforması giyip bir günlüğüne de olsa vatani görevini yerine getirmenin sevincini yaşadı. Nevşehir’de askerlik görevini yerine getirmek için İl Jandarma Komutanlığına müracaat eden 12 engelli, vatani görevlerini...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 17:57
Nevşehir’de 12 engelli, asker üniforması giyip bir günlüğüne de olsa vatani görevini yerine getirmenin sevincini yaşadı.

Nevşehir’de askerlik görevini yerine getirmek için İl Jandarma Komutanlığına müracaat eden 12 engelli, vatani görevlerini bir günlük sembolik de olsa yerine getirdi. Nevşehir Jandarma Komutanlığındaki törene Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ve davetliler ile engelli erlerin aileleri katıldı.
Törende konuşan, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Anayasa'da askerlik görevinin her Türk’ün ödevi ve görevi olarak düzenlendiğini belirtti. Her Türkün askerlik onurunu ve gururunu ömür boyu yaşadığını ifade eden Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, “Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla böyle bir tören düzenlemekteyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır.” dedi.

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu kaydeden Ertuğrul şöyle konuştu: “Sizler de ettiğiniz bu yeminle birer asker oldunuz. Sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın onur ve gururunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Gönülden inanıyorum ki bu askerlik yeminini eden her Türk evladı gibi size ihtiyaç duyulduğunda gözünüzü kırpmadan bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarma teşkilatına ve sizlere hayırlı uğurlu olsun.''

Engelli vatandaşlar adına konuşan Jandarma Er Uğur Çakırbaş ise bir günlüğüne de olsa asker olmanın şerefli Türk ordusunun birer mensubu olabilmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çakırbaş, her Türk evladı gibi ihtiyaç duyulduğunda gözlerini kırpmadan bu vatan için canlarını esirgemeyeceklerini ifade etti. Çakırbaş şöyle devam etti: “İnsanların daha doğmadan engelli olabildikleri gibi doğumdan sonra da birçok nedenden dolayı engelli olabilmektedir. Engelli olmak bizlerin ellerinde olmadığı gibi sizlerin başına gelip gelmeyeceği de sizin elinizde olan bir şey değildir. Ülkemizde yaklaşık 12 milyon, Nevşehir’de ise 900’ü aşkın engelli bulunmaktadır. Bu sorun aileler ile birlikte 22 milyon insanı ilgilendirmekte ve nüfusun üçte birini oluşturmaktadır. Engelliler olarak imkan sağlandığında sağlıklı bireyler gibi topluma faydalı olabilmekteyiz. Bu nedenle Genelkurmay Başkanlığı’nın bu desteği gibi sizlerin de engellilere yardımcı olmalarını istiyoruz.”

Törende yapılan konuşmaların ardından 12 engelli, yemin töreni için hazırlanan üzerinde silahların bulunduğu masaların etrafına getirildi. Okunan askerlik andını yüksek sesle tekrar eden engelliler, yemin ederek gerçek anlamda asker oldu. Yemin törenin ardından temsili askerlik görevini yerine getiren engellilere tezkereleri, Vali Abdurrahman Savaş tarafından verildi. Nevşehir Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen sembolik askerlik merasimi resmi geçit töreniyle son buldu.

Türk bayrağı ve engeli askerlerin geçişi sırasında duygusal anlar yaşanırken, protokol üyeleri ve engelli aileleri askeri üniforma giyen engelli erleri dakikalarca alkışladı. Engelli erler tören sonrası yaptıkları açıklamada, çok güzel bir duygu yaşadıklarını söyledi. Düzenlenen kokteylin ardından engelli vatandaşlar evlerine uğurlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.