Dolar 34,2760
%0.01
Euro 37,4641
%-0.08
Altın 2.915,250
%-0.44
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı

Engelliler, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı. Engelli askerleri aileleri de yalnız bırakmadı.     Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonu'na aileleriyle birlikte...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 15:06
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı. Engelli askerleri aileleri de yalnız bırakmadı.

    Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonu'na aileleriyle birlikte gelen 15 engelliye komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi.

    Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, askeri erkan, engelliler ve aileleri katıldı.

    Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, “Biraz önce mukaddes bayrağımızın üzerindeki silahı tutarak ve omuz omuza vererek yemin ettiniz ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah arkadaşları saflarına katıldınız. Sizlerin sevginize, düşüncenize ve başarınıza engel yoktur. Biz bu gün bunları gördük, yaşadık. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

    Oğlu Cihat Aydın’ı asker olarak gören Sevgi Aydın, çok duygulandığını söyleyerek katkısı olan herkese teşekkür etti. 1 günlük askerlik yapan Engin Korkmaz ise kendisine askerlik yapma imkanı veren komutanlarına minnettar olduğunu kaydetti.

    Törenin en ilginç görüntüsü ise işitme ve konuşma engeli olan Mehmet Yaman’a sahip çıkan ve onunla evlenerek bir yastığa baş koyan Laçin Yaman’ın eşine Engelliler Haftası'nda yapmış olduğu süprizdi. Laçin Yaman her erkeğin asker olma hayali kurduğu söyleyerek eşine bu duyguyu tattırmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

    Engelliler, 1 günlük temsili askerlik görevi kapsamında yemin etti. Teskerelerini alan engelliler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.