Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler, el sanatı öğreniyor

Engelliler, el sanatı öğreniyor

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Kaymakamlığı ve Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında engelliler, el sanatları öğreniyor. Özürlüler Destek Programı(ÖDES) kapsamında ‘Üretmek Var Olmaktır’...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 12:01
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Kaymakamlığı ve Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında engelliler, el sanatları öğreniyor.

Özürlüler Destek Programı(ÖDES) kapsamında ‘Üretmek Var Olmaktır’ projesi uygulamasıyla birlikte Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nde açılan kurslarda engelli gençler fotoğrafçılık, bilgisayar ortamında grafik tasarım ve el sanatları öğreniyorlar. Kursiyerler ayrıca, hediyelik eşya üretebiliyor. Üretilen eşyalar üzerine de baskı yapabiliyorlar. Proje danışmanı Serap Çilingir projenin amaçlarını şöyle açıkladı: "Projemiz, ilçemizde ikamet eden hafif ve orta dereceli özürlü bireylerin sosyal hayata katılımını, toplumla bütünleşmesini, ailelerin özürlülük konusunda farkındalık yaratılmasını içeren faaliyetlerden oluştuğu için özürlülerin psiko- sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunun sağlanması amaçları ile örtüşmektedir. Amacımız, engellilerimizi mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek topluma kazandırmaktır. Yaşam çevrelerimizde özürlü bireylere çok az sayıda rastlamaktayız. Yalnız bu gösterge bile özürlü bireylerin toplumsal yaşama katılımının ne kadar kısıtlanmış olduğunu göstermektedir. Bunun nedenlerinden biri özürlülere yönelik yürütülen olmayışı, diğeri de ailelerin özürlü bireylere ‘bir şey olur’ korkusu ile koruma altına alarak dışarıya çıkarmamasıdır. Projemiz özürlü bireylerin sosyal hayata katılımı önündeki bu engellerin ve ön yargıların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacaktır. Özürlü bireylerin toplumla bütünleşmesine imkan sağlayacaktır. Ayrıca hem özürlü bireylerin, hem de ailelerinin kurumumuzun diğer sportif faaliyetlere katılımları da sağlanarak bu hizmetlerden yararlanmayı alışkanlık edinmeleri sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.