Dolar 34,1971
%-0.07
Euro 37,5115
%0.1
Altın 2.883,330
%0.48
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler hünerlerini sergiledi

Engelliler hünerlerini sergiledi

Sincan Belediyesi’nin düzenlediği Takı Tasarım ve Ahşap Boyama Kursu'na katılan engelli öğrenciler, yıl sonu sergisinde hünerlerini gösterdi.Sincan Belediyesi, düzenlediği ücretsiz hobi ve meslek kursları yıl sonu sergilerini ilçe sakinleri...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:27
Sincan Belediyesi’nin düzenlediği Takı Tasarım ve Ahşap Boyama Kursu'na katılan engelli öğrenciler, yıl sonu sergisinde hünerlerini gösterdi.

Sincan Belediyesi, düzenlediği ücretsiz hobi ve meslek kursları yıl sonu sergilerini ilçe sakinleri ile buluşturdu. Bütün bir yıl boyunca öğrendiklerini ilçe sakinlerine sergileyen engelli kursiyerlerin gerçekleştirdikleri gösterilerle izleyenler duygusal anlar yaşadı. Büyük beğeni toplayan gösteriler engellerin azim ve kararlıkla nasıl aşıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. 18 dalda birbirinden güzel eserlerin sergilendiği Lale Meydanı Lale Konferans Salonu’nda engelli öğrencilerin hünerli ellerinden çıkan ahşap boyama ve takılar büyük ilgi gördü.

Engelli öğrenciler sadece hünerli ellerinden çıkan ürünleri sergilemekle kalmadı, sergiye katılanlara bir sürpriz de yaptı. Engelliler hazırladıkları gösterilerle engelleri nasıl aştıklarını bir kez daha gösterdi. Semazen gösterilerinden çayda çıra oyununa, şarkılardan oratoryoya kadar pek çok gösteri yapan engelliler, ne istediklerini anlatan bir konuşma da yaptı. Büyük beğeni toplayan gösteri izleyicileri hem duygulandırdı hem mutlu etti.

Engellilerin her zaman yanında olduklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Hobi ve meslek edindirme kurslarımıza olan ilgi her geçen gün artıyor. Engelli vatandaşlarımız da kurslarımıza oldukça ilgi gösteriyor. Bugün de bizlere engelleri nasıl aştıklarını bir kez daha gösterdiler. Gösteride emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyor, öğrencilerimize de bu güzel ve anlamlı gösteri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.