Dolar 34,1920
%-0.09
Euro 37,4800
%0.01
Altın 2.885,520
%0.55
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karadeniz Çalıştayı tamamlandı

Karadeniz Çalıştayı tamamlandı

Deniz ve Kıyı Suları Kalite Durumlarının Belirlenmesi ve Sınıflandırılması Projesi-Karadeniz Çalıştayı, 26-27 Haziran tarihlerinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 14:21
Deniz ve Kıyı Suları Kalite Durumlarının Belirlenmesi ve Sınıflandırılması Projesi-Karadeniz Çalıştayı, 26-27 Haziran tarihlerinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen DeKoS Projesi çeşitli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden bilim insanlarını bir araya getirdi. Çalıştaya dair görüşlerini açıklayan Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sezgin şunları söyledi: “Yaşadığımız güzel coğrafyada kaliteli yüzme suları, temiz kıyılar, zengin biyolojik çeşitlilik ve sağlıklı denizler hepimizin arzu ettiği durumlardır. Avrupa Komisyonunun yayınladığı Deniz Stratejisi Çerçeve Direktifi gereğince Türkiye olarak kendi deniz alanlarımızda iyi çevresel durumu sağlamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu amaca hizmet eden ulusal projelerden en önemlisi TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi) ve farklı üniversitelerin katılımı ile yürütülen Deniz ve Kıyı Suları Kalite Durumlarının Belirlenmesi ve Sınıflandırılması Projesi olan DeKoS’tur. Bu proje ile Türkiye kıyı sularının tanımlanması ve kalitelere ayrılması, deniz ve bölgede 'iyi çevresel durum'un değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Bu proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştay Karadeniz için gerekli değerlendirmeleri yapmayı hedeflemektedir. Çalıştay, Sinop Üniversitesi ve TÜBİTAK MAM iş birliğinde organize edilmiştir.”

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren çalıştay boyunca çeşitli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden akademisyenler sunumlarını gerçekleştirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.