Dolar 34,1920
%-0.09
Euro 37,4800
%0.01
Altın 2.885,520
%0.55
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas Belediyesi’nden 313 çocuğa sünnet şöleni

Sivas Belediyesi’nden 313 çocuğa sünnet şöleni

Sivas Belediyesi'nin düzenlediği 24. Geleneksel Sünnet Şöleni yoğun ilgi gördü. Şölende 313 çocuk çeşitli hastanelerde sünnet edilerek erkekliğe ilk adımını attı. Çocukların aileleri yanı sıra Sivas halkının da ilgi gösterdiği...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 13:56
Sivas Belediyesi'nin düzenlediği 24. Geleneksel Sünnet Şöleni yoğun ilgi gördü. Şölende 313 çocuk çeşitli hastanelerde sünnet edilerek erkekliğe ilk adımını attı.

Çocukların aileleri yanı sıra Sivas halkının da ilgi gösterdiği şölen, Belediye Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Söylenen marşlara halk ve protokol de eşlik etti. 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şölende konuşan Vali Yardımcısı Necmi Akman, bu tür etkinliklerin Türk toplumunu bir arada tutan etkinlikler olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise önceki yıllarda sünnetlerin evlerde yapıldığını, şimdi ise uzman gözetiminde hastane ortamlarında gerçekleştirildiğini söyledi.
Dua için kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf Şahin de Berat Kandili'nin manevi atmosferinin devam ettiğini ve mübarek Ramazan ayının yaklaştığını belirterek, sünnet şöleninin böyle manevi bir atmosferde hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra sahne alan Sivas Belediyesi Konservatuarı Kız Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Sünnet edilen çocukları temsilen 13 çocuğa kına seremonisi yapıldı. Daha sonra sünnet olan çocuklardan yetim ve engelli 3 çocuğa Vali Yardımcısı Necmi Akman, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç tarafından çeyrek altın takıldı ve bisiklet hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.