Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin İhsanoğlu için tura çıktı

Engin İhsanoğlu için tura çıktı

CHP ve MHP’nin açıkladığı çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun resmi başvurusunu yapmasının ardından CHP İzmir’de siyasi partileri destek turuna çıktı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyük Birlik Partisi, (BBP), İşçi Partisi (İP) ve Demokratik Sol Parti’yi (DSP) ziyaret etti. BBP ve DSP çatı adaya destek vereceklerini söyledi, İşçi Partisi ise “veto” etti.

  • Ege Postası
  • 30.06.2014 - 12:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak açıkladığı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun resmi başvurusu yapıldıktan sonra CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ile birlikte siyasi parti turuna çıktı. Engin ilk günkü mesaisinde  Büyük Birlik Partisi (BBP), İşçi Partisi (İP) ve Demokratik Sol Parti'yi (DSP) ziyaret etti. 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ziyaret ettiği il başkanlarına parlamenter sistemi savundu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı işbirliği önerdi. Engin “Ülkenin parlamenter sistemle mi yoksa ucube bir sistemle mi yönetileceğini oylayacağız. Bunu vatandaşa istikrar barış kalkınma olarak yutturmaya çalışıyorlar. Erdoğan, partisine emanet bir başbakan koyacak milletvekillerini de kendisi belirleyecek. İhsanoğlu,  partilerin toplumun vicdanının da ‘evet’ diyeceği bir aday. Mezhep kavgalarından çok çektik. Bunu bertaraf etmenin yolu da olacak. AKP’nin, İhsanoğlu hakkında maksatlı tanımlamaları önleyeceğiz.  AKP sözcüleri ve havuz medyası gereksiz iftiralar, ucuz ve basit yöntemlerle sonuç almaya çalışıyorlar. Hepimizin olduğu gibi İhsanoğlu’nun inanç değerleri var. Bu, bizi ilgilendiren bir şey değil. Uluslararası başarısı diplomatik, akademik kariyeri, 77 milyona aynı şekilde yaklaşması, olumsuz ve pozitif bir insan olması önemli.  Devletimizi ve cumhuriyetimizi en iyi temsil edeceği kesin. Bizi ilgilendiren inancı ve kültürü değil. Erdoğan’ın kutuplaşma üzerinden seçim başarısı kurguladığı bir dönemde bu tuzağı bozan parti liderlerine teşekkür etmek lazım”dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
CHP içinden çıkartılması planlanan ikinci aday Emine Ülker Tarhan’ın durumunu da değerlendiren Engin, “Bunu bir disiplinsizlik  olarak görmüyorum. Süreç devam ediyor. Yeterli imza alıp alamayacağını hep birlikte göreceğiz. O arkadaşlarımız da zannediyorum bize katılarak AK Parti ve Tayyip Erdoğan’a karşı birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.




“SANIYORUM EKMELEDDİN BEY’İ DESTEKLEYECEĞİZ”
BBP İzmir İl Başkanı İsmail Gider, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığından rahatsızlık duyduklarını belirterek, İhsanoğlu’na destek verebileceklerini şöyle anlattı:
“ Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması konusunda rahat değiliz. Bizim aradığımız değerler var. Milli ve manevi değerleri olacak. Tayyip Bey’in manevi değerlerine bir şey diyemeyiz ama milli yönünde sıkıntımız var. Ekmeleddin Bey uluslararası tanınırlığı var. Geçmişi şaibesiz olmalı. Tayyip Bey konusunda belli sıkıntılar yaşandı. Bölücülerle pazarlık yapmayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Onlarla pazarlık masasına oturan biri cumhurbaşkanı olamaz. Ekmeleddin Bey’den bu konuda da olumlu izlenim aldık. Sanıyorum biz Ekmeleddin Bey’i destekleyeceğiz. Tayyip Bey, cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye’nin doğru yola gittiğini düşünmüyoruz. Hukukun üstünlüğü derken üstünlerin hukukuna döndü.”
 
İKİNCİ DURAK İŞÇİ PARTİSİ
Engin’in ikinci durağı İşçi Partisi oldu.Engin, “İşçi Partisi ile geçmişte zaman zaman ülke çıkarları için örnek işbirlikleri yaptık. Diyaloğa açık bir il örgütü var. Yeni bir süreç. İşçi Partisi ile aynı işbirliğini sürdürmeyi diliyoruz” diyerek İhsanoğlu için destek istedi.

ŞEN'DEN İHSANOĞLU'NA VETO TARHAN'A YEŞİL IŞIK
İşçi Partisi İl Başkanı Tugay Şen, CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak açıklanan İhsanoğlu’na parti olarak destek vermeyeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlarla Cumhuriyeti savunanlar arasında bir mücadele olarak nitelendiren Şen,şunları söyledi; “ Ülkenin kaderi için önemli bir mücadale…Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını engellemek önemli bir görev. Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını nasıl engelleriz konusunda CHP’den farklı düşünüyoruz. Erdoğan’ın savunduğu fikirler ve icraatlar bakımından Ekmeleddin İhsanoğlu onun kopyası. İkinci Erdoğan olarak değerlendirilebilecek bir ismin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. İhsanoğlu’nun birinci tur seçiminde yüzde 51’i geçecek bir aday olmadığı ortaya çıkmıştır. Çözüm Atatürk’ten Cumhuriyetten yana bir aday çıkarılması…Emine Ülker Tarhan için yürütülen çalışmayı olumlu buluyoruz. Böyle bir aday Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını engelleyebilir. İkinci turda diğer seçmenleri birleştirip Erdoğan’ı yenebileceğini düşünüyoruz. İhsanoğlu ismine destek vermememizin bir nedeni de İhsanoğlu isminin geçmişte  Abdullah Gül’ün alternatifi olarak gündeme gelmesi. Basında da yer almıştı. Bu durum bile destek verilmemesi için yeterli bir neden.”




SON DURAK DSP
Engin’in gün içindeki son mesaisi DSP il başkanlığı ziyareti oldu.Engin, BBP ve İP’ye yaptığı ziyaretlerde verdiği mesajları yineledi, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun en etkili aday olduğunu ifade ettikten sonra  “DSP ile işbirliği yapmaktan memnun olacağız” dedi.



KARAKÜLÇE: SİYASETÇİ OLMAK YERİ GELDİĞİNDE ACI REÇETEYİ İÇMEKTİR
DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı. Karakülçe, DSP olarak ülkede ve bölgede olacak her türlü sorunda aktif rol alma noktasında kararlı olduklarını ifade etti , “DSP olarak süreci izledik. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldı genel merkezimiz. Bunun da temelinde ülkenin içinden geçtiği konjektörün önemi büyük. Merhum Ecevit’in bir sözü vardı. Siyasetçi olmak yeri geldiğinde acı reçeteyi karşılığı her ne olursa olsun içmektir.Gönül arzu ederdi ki sol kesim adına çağdaş laik Atatürkçü duruş adına bütün kitlelerin gönülden aday vereceği bir aday olması. Ekmeleddin Bey’in bu yönde çabaları geri kalmamakta. DSP olarak çalışmalarımızı yaptık. Soru işaretleri giderilme aşamasında. Çarşamba günü Genel Merkez resmi açıklamayı yapacak. Eksikte olsa yarımda olsa sürece katkı koyacağız”dedi.








 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.