Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin’ den Ramazan Ayı Mesajı

Engin’ den Ramazan Ayı Mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Mübarek Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ramazan ayının maneviyatına ve ay içinde yaşanan paylaşımlara vurgu yaptığı mesajında Engin, şunları söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 12:20
İZMİR- Huzur ve hoşgörü ayı, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını erişmenin ve idrak edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinimizin en kutsal ay olarak müjdelediği, sonsuz bereket ve sevaplarla dolu olan bu mübarek ayda n çok ihtiyacımız olan birbirimizi anlayabilme yani hoşgörüyü doyasıya yaşayacağımıza hiç kuşkum yok.
Bu mübarek ayı gerektiği gibi idrak edebilmek sonsuz nimetleri de beraberinde getirecektir. Dinimiz, her kulun tek başına yaşayabileceği, ibadetini kimseye ihtiyaç duymadan yapabileceği bir dindir. Dinimizin bu güzelliğini en iyi yaşadığımız aylardan biridir Ramazan ayı. Zaten milletimizin özelliklerinden olan misafirperverlik, yardımlaşma gibi gelenekler bu ay içinde daha da artarak devam etmektedir. Hoşgörünün tüm güzellikleri yine Ramazanda yaşanmaktadır. Aynı sohbetlerde, iftar ve sahur sofralarında buluşan insanlarımızın paylaşımları, muhabbetleri ve dostlukları daha da artmakta, çok özel paylaşımlar yaşanmaktadır.
Ramazan, oruç tutsun tutmasın, Müslüman olsun olmasın herkesin birbirine saygıyla davrandığı, ortak paydalarda buluştuğu, bu ayın nimetlerinden birlikte faydalandığı ve bereket dolu sofraların yediden yetmişe herkesi buluşturduğu aydır.
İnanıyorum ki hepimizin ortak dileği, bu ayın güzelliğinin tüm aylara yayılmasıdır. Bu ayda yaşayacağımız paylaşımların, göstereceğimiz hoşgörünün ve sabrın sürekli hale gelmesidir. Her hareketimiz ve sözümüzde bizlere alçak gönüllü olmayı, kibirden sakınmayı, zor durumda olanları düşünmeyi ve paylaşmayı emreden dinimizin bize gösterdiği yol, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır.
Heyecanla beklenen Ramazan ayının, tüm ülkemizde ve İzmir’imizde ruhuna yakışır bir şekilde idrak edilmesi, insanlarımızın huzurunun ve bereketinin arttığı bir ay olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.