Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den bayram manifestosu

Engin'den bayram manifestosu

Cumhuriyetin 90’ıncı yıl kutlamaları kapsamında sabah saatlerinde gerçekleşen resmi törenin ardından yine Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi, her bayram geleneksel olarak düzenlenen alternatif bayramlaşamaya bu sefer de devam etti. Dün kolundan sakatlanan ve bileğinde çatlak bulunan İl Başkanı Ali Engin’in törene kolunda alçı ile katılması dikkat çekerken, İzmirlilere yaptığı konuşma ise önemli mesajlar verdi. Milli bayramların kutlamalarında çıkartılan genelgeler ile kısıtlanmasına tepki gösteren Engin, “Yasakları tanımıyoruz” diyerek iktidarı eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2013 - 16:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP İl Yönetimi ve İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe örgüt yöneticileri,İl Genel ve belediye meclis üyeleri, yerel seçimlerde ilçe belediye başkanlığı için yarışan aday adayları, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile vatandaşlar katılım gösterdi. Diğer yandan törene katılan İzmirlilerin alkışları ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları coşkuyu arttırdı.

“İZMİRLİLER, MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ…”

CHP İl Yönetimi, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan tören CHP İl Başkanı Ali Engin’in konuşması ile devam etti. “İzmirliler, Mustafa Kemal’in askerleri” diyerek törene katılanlara seslenen Engin, sözlerine şöyle devam etti; “Nedense Mustafa Kemal’in askerleri sözünden rahatsız olanlar var. Kimdir bu Mustafa Kemal’in askerler? İzmir’de işgalcileri denize dökenler, Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, savaş veren kadınlarımız, en önde savaşan ninelerimizdir. Gezi eylemlerinde diktatörlüğe karşı çıkan milyonlarca gencimiz, alanları dolduran kadınlarımızdır. Mustafa Kemal’in askerleri, CHP’nin onurlu üyeleri, 76 milyon insandır.”



“YASAKLARI REDDEDİYORUZ”
İl Başkanı Engin, hükümet tarafından yayınlanan genelgeler vasıtası ile milli bayramlara getirilen kısıtlamaları da sert dille eleştirerek, “Bugün gerçekten önemli ve coşkulu bir gün. 5 yıldan beri milli bayramlarımızla ilgili yasaklamalar var, ama İzmirliler ve CHP’liler olarak bu yasakları tanımıyoruz, reddediyoruz. Çelenkleri koymaya, bayramları kutlamaya devam edeceğiz. Tüm İzmirliler ile birlikte andımızı okuyacağız. Andımız, Mustafa Kemal’in açtığı yolda ilerlemek, bir millet olmak, 10 yılda mucizeler yaratmak, hep birlikte mutlu mesut milletin andını okumak mı suç old? Türklük hiçbir zaman bir ırkın adı değil. Defalarca söyledik, ülkemizin enerjisini bitirmek, cumhuriyet kazanımlarını yok etmek için türlü oyunlar oynanıyor. Biz 76 milyonun partisiyiz. Bu ülkedeki milyonlarca başörtülü ve başörtüsüz kadının partisiyiz. Biz her türlü inanca sahip insanın partisiyiz. Özgürce yaşanan bir Türkiye kurmak işçin mücadele eden bir partisiyiz. Bu ant gerekirse dünyaya meydan okuma andıdır. Bizim kimsenin başörtüsü ile, inancı ile sorunumuz yok. Laiklik olmadan demokrasi olmaz. Demokrasi olmadan cumhuriyet olmaz” dedi. Tören CHP’lilerin andımızı okumak üzere alandan ayrılarak kutlamaya katılan halk ile birlikte Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşü ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.