Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin ‘kızkardeşler’i ağırladı yol haritası çizdi

Engin ‘kızkardeşler’i ağırladı yol haritası çizdi

İl kadın kolları yöneticileri ve tüm ilçe kadın kolları başkanlarının katıldığı kahvaltıda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli mesajlar verdi. Yerel seçim sürecinde örgüte rota çizen Engin, “Beni metronun bitmemesi otobüslerin klimasız olması korkutmuyor AKP’nin oluşturduğu yoksul kesim beni korkutuyor” dedi ve ilçe belediyelerine daha fazla sosyal proje üretmeleri konusunda çağrı yaptı örgütün yoksul kesime ulaşması gerektiğinin altını çizdi. Kadınların özellikle gittikleri ortamda ülke sorunlarını anlatmalarını isteyen İl kadın Kolları Başkanı Utku,” Türkiye’de olup biten her şey kadını ilgilendirir. Takipçi olalım”dedi. Utku 'gönüllüyüm' diyen her kadını partiye kazandırmaları gerektiğini belirtirken , " Muhalifti, bizden değildi,gözünün üstünde kaşı var bunları bırakmamız lazım"dedi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2012 - 11:38

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP’li kadınlar İl Başkanı Ali Engin’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. İl kadın kolları yöneticileri ve tüm ilçe kadın kolları başkanlarının katıldığı kahvaltıda İl Başkanı Ali Engin ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku yaklaşan yerel seçimler öncesi yol haritası çizdi önemli mesajlar verdi.

“ÖNCEDEN KURULTAY DELEGESİ KADIN YOKTU “

Partinin son iki yılda yeni bir yapılanmaya gittiğinin ve kadınlara büyük önem verdiğini belirten İl Başkanı Engin, “ Bu dönemde kadınlarımız parti yönetimlerinde daha fazla rol aldılar. Bir önceki kurultayda 48 kişiden bir tane kadın delege yoktu. Son kurultayda 17 kadın delegemiz vardı. Yönetimde 10 kadın arkadaşımız var. Partinin kadınlara verdiği önemi gösteriyor bu rakamlar” dedi.

“AKP’YE KADINLARIN KATILIMI FAZLA”

AK Parti döneminde kadınlara yönelik şiddetin ve baskının arttığını söyleyen Engin, kadınların baskıdan kurtulup sosyalleşme arzusu içinde AK Parti’ye üye olduklarını belirtti. Engin, “ AKP’de üye olan kadınlar çok fazla. En önemli gücü kadınlar… Katılımında nedeni evdeki baskıdan kurtulmak istemeleri. İyi ki AKP’li kadınlarda siyasete katılıyor. Onlarda bir anne, eş. Ülke için önemli. AKP’ye akıl verecek halimiz yok. Ama AKP’ye baskıdan kurtulmak için katıldıklarını biliyoruz” dedi.


“CUMHURİYET SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI GETİRDİ”

AK Parti’nin sürekli CHP’nin bir şey yapmadığını dile getirdiğinin ifade eden Engin, “Cumhuriyet hiçbir şey yapmadıysa kadınlara önem verdi. Hiçbir şey yapmasa bile kadınlara seçme seçilme hakkı verdi. Bu önemli bir gösterge oldu gelecek için. Kadınlarımız geri bırakıldıysa adına töre gelenek dediğimiz kalıplardan kaynaklanmakta. Artık mazeret yok engel tanımıyoruz kadınlar eşit olacak, hatta ayrıcalıklar tanınmalı. Bir toplumun ileri gitmesi buradan geçiyor” dedi.


“KÜLTÜR MERKEZİ EKSİK KALSIN SOSYAL PROJE YAPILSIN”

Konuşmasını yaklaşan yerel seçimler öncesi değerlendirmede bulunarak sürdüren Engin önemli bir itirafta bulundu. “Beni metronun bitmemesi otobüslerin klimasız olması  korkutmuyor.AKP’nin oluşturduğu yoksul kesim beni kokutuyor” diyen Engin ilçe belediyelerine bu eksende büyük iş düştüğünü belirtti. Engin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yoksul kesimin yanlış yönlendirilerek iktidar yanlısı yapılmaları beni düşündürüyor. Yoksullar istismara açıktır. Bir deyim vardır. Tok açın halinden anlamaz. Bizim bunlara dikkat etmemiz lazım... Belediyelerimize bu konuda  önemli görevler düşüyor.Kadınlarımız, belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi uyarsın. Sosyal projelere önem versinler.Gelir seviyesi yükseldikçe AKP’nin oy oranı düşmekte. Yoksul kesime yapılan küçük yardımlar onların hayatında değişiklik yapmaktadır. Onları dışlayıcı değil kucaklayıcı olmalıyız. Belediyelerimizin hakkını yemeyelim. Karabağlarda dersane açılışı vardı geçen hafta…Çiğli Belediyemiz gıda bankası açmış. Ama yetmez ciddi bir yoksulluk sorunu var. Belediyelerimiz bunu çözmeli. Kültür merkezi eksik yapılsın ama dul kadınlarımız okula gidemeyen çocuklarımız yaşlılarımız korunsun”

“MAVİŞEHİR’DE ENRJİMİZİ HARCAMAYALIM”
Engin konuşmasının sonunda önemli bir noktaya da parmak bastı. Parti’nin enerjisinin Mavişehir, Bostanlı gibi mahallelerde harcadığını söyleyen Engin,”  Birbirimizle toplantı yapmayalım. Emeğe yazık. Partiye oy vermeyen diğer kesimler ile buluşalım. 1 yıl kaldı seçimlere. Bize oy verenler kavga etmeyin diyor. AKP ile uğraşın diyor. Ancak biz ne yapıyoruz. Bunun tam tersini… Bunları geride bırakmalıyız. Türkiye bize bir ödev verdi bu ödevi en iyi şekilde yapacağız” dedi.


UTKU: SAHAYA ÇIKIYORUZ

İl kadın Kolları Başkanı Özgün utku konuşmasına ilçe kadın kolları başkanları ve yöneticilere ‘kızkardeşlerim’ diye hitap ederek başladı.Parti içi eğitim çalışmalarının devam ettiğinin ancak sahaya çıkma zamanı geldiğini belirten İl Kadın Kolları Başkanı Utku,”Sloganımız  ‘Yol açık yola çık’.Sahaya inme zamanı geldi.Mahalle sorumlularımızı belirledik. ‘‘Çalışmak istiyorum’ ‘gönüllüyüm’ diyen ne kadar kadın arkadaş varsa onları ekibe katınız. Muhalifti, bizden değildi gözünün üstünde kaşı var bunları bırakmamız lazım. İlçe kadın kolları başkanlarının lider kadın niteliğinde olması ve bunu karşısındakine hissettirmesi gerek” dedi.

“BELEDİYELER SUNUM YAPACAK BİZ ANLATACAĞIZ”

Önümüzdeki süreçte kadın kolları olarak yapacakları projeler hakkında bilgi veren Utku, “ Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizi yaptıkları ve yapamadıkları projeler hakkında bizlere sunum yapacaklar. Neleri tamamladılar neleri eksik bıraktı bunları anlatacaklar. Sonra hepimiz beyaz penyelerimizi giyeceğiz ve alana çıkacağız.Hedefimiz 30 ilçenin tamamı ve Büyükşehir Belediyesi. İl Başkanımız yüzde 60 hedefi ortaya koydu. Biz aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“ÜLKE SORUNLARINI ANLATALIM”

Kadınların özellikle gittikleri ortamda ülke sorunlarını anlatmalarını isteyen Utku, “Biz kadınların çalışmaları ile bu ülke aydınlığa gidecek. Lütfen gittiğiniz ortamlarda sorunları anlatın. Kadınlarımızı bilgilendirin. Şehit cenazelerinde ağlamak sorun çözmez. O cenazelerin nedenlerinin anlatmamız lazım. Terörü konuşmalıyız. Şehitlerimiz,  bir kadının eşidir,çocuğudur. Terörün büyük resim ve birde küçük resmi var.Büyük resim TSK’nın 3’te biri hapiste . Ordu üstünde savunma zafiyeti moral düşüklüğü yaratıyor. Şuanda fiilen komutanlarımız hapiste biz ağlıyoruz, üzüntülüyüz. Ailelerimizi üzüntüsünü paylaşıyoruz. İktidar niye ağlıyor.  Puzzle'ın parçalarını tamamlıyorlar zaten. Lütfen gündemi yakından takip ediniz. Türkiye’de olup biten her şey kadını ilgilendirir. Takipçi olalım” dedi. Utku, 4+4+4 eğitim sistemindeki aksaklıkları da vatandaşa anlatmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.