Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: 17 Aralık darbe girişimidir

Erdoğan: 17 Aralık darbe girişimidir

Başbakan Erdoğan grup toplantısında konuşuyor.

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 13:07
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Demokrasimize yönelik en büyük en ağır ve aynı zamanda en ahlaksız darbe girişime tevessül eidldi. 17 Aralık Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçti. 17 aralık içeriden ve dışarıdan aldığı talimatlar diğer tüm darbe girişimlerini geride bıraktı. 17 Aralık sabahı İstanbul ve Ankara'da belli şahılar gözaltına alınıyor. Üst kademe bilgilendirilmiyor, yargı ve emniyet içindeki örgüt mahalli seçimlere 3.5 ay kala son derece manidar bir zamanda düğmeye basmak suretiyle başlatıyorlar. Aklınız neredeyd? Bunca zamandır bu adımları niye atmadını? Burada niyet apaçık ortada. Malum medya sabah saatlerinden itbaren kendilerine gizlilik kaydı olan bu fotoğrafları yayınlamaya başlıyor. Muhalefet partileri daha meselenin ne olduğu anlaşılmadan hükümete saldırmaya başladırlar. Şantaj şebekeleri acayip çalışıyor. Hükümetimiz suçlşu ilan eidliyor. 25 çuval gelecek ve bunlar mühürlü, bunlarla ilgili anında adım atıılıyor. Sabah operasyon yapılıyor, 12 saat sonra infaz tamamlanıyor. Zanlılara hüküm veriliyor. Çok yoğun bir karalama kampanyası, tam bir algı operayonu. Her şey hazırlanmış, görev dağılımı yapılmış. Sosyal medyada operasyon başlatılmış, talimatlar verilmiş, kalemler verilen emirleri kağıda dökmeye başlamış. Uluslaraarası kamuoyuna yalan yanlış bigiler aktarılmış. Maşa olarak kulklanılan örgüt tüm taraftarlarını harekete geçirmiş. İftira, yalan, sindirme, şantaj her ne varsa devreye alınmış.

Yıllarıdr hazırlığı yapılan bir senaryo seçimlere 3.5 ay kala devreye sokulmuş. 17 aralık sabahından itibaren gelişmeleri son derece soğukkanlılıkla takip ettik. Eğer telaşa kapılmış olsaydık onlara hizmet etmiş olurduk. Seçimlere girerken muhalefetin umutsuz olduğunu, umutsuz çevrelerin çirkin eylemler içine gireceğini defalarca hatırlattım. Sandıkta AK PArti ile rekabet edemeyeceklerini anlayanların çok çirkin yollara tevessül edeceğini bu kürsüden defalarca ifade ettim.

17 Aralık işte bu çirkin tezgahın tezahür ettiği tarihtir. Bu tezgahı planlayanlar kendilerini ele verdi, birkaç yerde yanlış yaptılar. Bunu yapamaya çalışanlar milletin sevgisini hesaba katmadılar. Aziz milletimiz tuzağı gördü ve ilk andan itibaren tavrını koydu. Yapılanın bir darbe girişimi olduğunu gördüler, hepsi de yüreklerini ortaya koydular. Bu tezgahı tertib edenlerin hesaba katmadıkları başka şeyler de vardı. Bir taşla kuş katliamı yapabilir miyiz diyorlardı. Seçimin hemen öncesinde Türkiye'nin ekonomisini altüst edelim dediler. Faizi yükseltip eskisi gibi kazanalım dediler. Türkiye'nin küresel ölçekteki projenyi sekteye uğratalım dediler. İlkeli dış politikanın, Mavi Marmara'nın intkimanı alalım dediler. İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin yükselişinin durduralım dediler. Çözüm sürecini durduralım dediler. Bir tek operayson paketinin içine bütün bu kirli oyunlarını koydular. Bize dış mi,hrakları soruyorla? Bu operasyoı eğe başarılı olsaydı, kazanan kim olacakt? Bu operasyondan Türkiye'nin kazanacğını iddia edecek bir tek aklı selim sahibi bulabilir misini? Bu operasyon milli olan ne varsa ona kastetmiştir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.