Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2405
%0.19
Altın 2.917,280
%0.09
Bist-100 10.015,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır

Erdoğan: Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin ortaya atılan "pazarlık yapılıyor, terör örgütü meşruiyet kazanıyor" iddialarını yalanlayarak, "Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır" dedi. Erdoğan, "Kirli bir savaşın...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 13:48
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin ortaya atılan "pazarlık yapılıyor, terör örgütü meşruiyet kazanıyor" iddialarını yalanlayarak, "Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır" dedi. Erdoğan, "Kirli bir savaşın kazananı olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz. Kan kanla yıkanmaz. Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Sürecin kaybedeni "kan aşıkları, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanları", kazananı ise "millet, Türkiye, anneler ve babalar" olacak." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti'nin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisini dinleyenlerden son 30 yıl içinde yaşadıklarını, samimiyet sükunet içinde sadece akıl ve vicdanla muhasebeye tabi tutmalarını isteyen Erdoğan, "Çok büyük acılar yaşadık, ağır beller ödedik. Telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşadık." şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile bu ülkede aylardır hiçbir anne hiçbir babanın, terör nedeniyle evlat acısı yaşamadığını, bir tek çocuğun bile terör nedeniyle babasını kaybetmediğini, aylardır bir tek ocağa bile terör nedeniyle ateş düşmediğini söyleyen Erdoğan, "Ey CHP ey MHP, bundan niye rahatsızsını? Sizi rahatsız eden n? Gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü. Bu kan tutkusu, bu kan sevdası n? Ölmeyi öldürülmeyi ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız sokakları kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önünü kesin." dedi.

O TEZGAHI BOZARIZ

Yoksul halk çocuklarının daha 15'inde 16'sında kandırılıp dağa götürüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Yıllarca anneleri babalarını göremediler. Bir mağarada bir kayalıkta öldüler, cesetlerine bile ulaşılamadı. Nerede yattıkları bile bilinmiyor. Gariban halk çocukları davula zurnayla kınayla duayla askere uğurlandılar. ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutlar içinde naaşları geldi. Yoksul halk çocukları şehit oldukça maalesef birileri burada sürekli ellerini ovuşturdu. Onlar da kına yaktılar. Maalesef öyle bir tezgah kurmuşlar ki terörü gösteriyorlar, terörle korkutuyorlar, istedikleri her şeyi yapıyorlar. Korkutup siyaseti, milleti, bölgeyi dizayn ediyorlar. Kimse kusura bakmasın, biz o tezgahı bozarız ve bozuyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi o tezgahın sahipleri şimdi telaş içinde birbirlerine sarılmış durumdalar. Millet bunları birbirinden farklı, iki ayrı uçta zannediyor. CHP, MHP, TKP, emekli siyasetçiler, İşçi Partisi'nin kucağında zırıl zırıl ağlıyorlar. Niy? Çünkü terör son sığınaklarıydı, tutunacakları son daldı. Onu kaybediyorlar dertleri bu. MHP Genel Başkanı ağzındaki baklayı dün nihayet çıkardı. MHP Genel Başkanı 'bizim İşçi Partisi ile ittifakımız yok' demiyor, diyemiyor. Dün açıklama yapıyor 'İşçi Partisi'nin genel başkanını Silivri'den çıkarın' diyor. Niy? İşçi Partisi'nin Genel Başkanını çok mu özledin Bahçel? Gider bir de onu ziyaret edersin. İşçi Partisi'nin genel başkanı çıkınca ne yapacaksın, fotoğraf mı çektireceksi? Artık fotoşop teknikleri çok ilerledi, bunu da yapabilirsin. Çok arzu ediyorsan İşçi Partisi'nin Beka Vadisi'ndeki fotoğrafına kendi fotoğrafını monte ettir, olay bu kadar basit. İşçi Partisi'nin genel başkanını savunmak sana mı kald? Bu mu senin milliyetçilik anlayışın, ülkücülük anlayışın'"

TAHRİKLERE BOYUN EĞMEYİZ

Bu tezgaha gelmeyeceklerini, bu tahriklere boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz bu ittifaklar karşısında asla geri adım atmayız. Bunların maskelerini tek tek düşürecek, bu ülkede huzuru istikrarı egemen kıldığımız kadar inşallah temiz siyaseti de egemen kılacağız. Bu hassas süreçte kimin nerede durduğunu, kimin kiminle iş yaptığını çok büyük dikkatle ve ibretle izliyoruz. Gözünü kan bürümüş bu kan sevdalılarının siyasette medyada hangi odaklara hizmet ettiğini çok ama çok iyi biliyoruz. Kimlerin kan durmasın terör bitmesin diye çırpındığını, kendi kitlelerini yalanla iftira ile kışkırttığını ibretle izliyoruz. MHP'nin bu anlayışla 780 bin kilometre karenin tamamına seslenecek 76 milyonun tamamını kucaklayacak bir siyaset üretebilmesi mümkün değildir. Esasen MHP'nin Türkiye'nin 81 vilayetinden 48'inde milletvekili çıkartamamış olması Türkiye partisi olamadığının da bir göstergesidir. Türkiye'nin yarısından fazla milletvekili, belediye başkanı, doğru dürüst seçmeni olmayan bir partinin ülkenin tamamının ilgilendiren bir meselede söyleyecek ne sözü olabilir." dedi.

Vatandaşlardan kendilerinden duymadıkları hiçbir iddia ve söze inanmamalarını isteyen Erdoğan, "Çıkmış 'pazarlık yapıldı' diyor. Amerika'dan pazarlık süreci varmış. Kuyruklu yalan. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, bu da yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın, aldanmasın. Kirli bir savaşın kazananı olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz. Kan kanla yıkanmaz. Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni, kan aşıkları olacaktır. Kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır. Bu sürecin kazananı inşallah milletimiz olacaktır, Türkiye olacaktır, en önemlisi de anneler babalar olacaktır." diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.