Dolar 34,1407
%0.01
Euro 37,9753
%0.16
Altın 2.882,300
%-0.11
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Emaneti veren millettir, onu sadece millet alır

Erdoğan: Emaneti veren millettir, onu sadece millet alır

Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretleri tamamlayarak gece saatlerinde Türkiye'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen binlerce kişiye hitap etti. Gezi Parkı protestoları nedeniyle başlayan gösterilerin bir an...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 04:30
Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretleri tamamlayarak gece saatlerinde Türkiye'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen binlerce kişiye hitap etti. Gezi Parkı protestoları nedeniyle başlayan gösterilerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, bazı sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin bu olaylar sırasında sorumsuzca davrandıklarını belirtti.

Erdoğan, halisane niyetle gösterilere katılan vatandaşların da kendilerini bu hukuksuzluktan uzak tutması gerektiğini söyledi. Demokrasi ve milli iradeye saygılı olduklarını belirten Erdoğan, "Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. On buçuk yıl geçti. Bu emaneti kutsal bildik, koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, vandallıkla yakıp yıkmasına, kamu mallarına insanımıza zarar vermesine göz yumamayız." dedi.

"VANDALLIKLA YAKIP YIKMAYA GÖZ YUMMAYIZ"

Konuşması sırasında sözü "vur vur inlesin, çapulcular dinlesin" şeklinde kesilen Erdoğan, atacakları adımları analiz edip attıklarını belirterek "Ancak şunu bilmeleri lazım. Biz Asım'ın nesliyiz." diyerek Mehmet Akif Ersoy'un şiirini okudu. Erdoğan şöyle devam etti: "Biz nasıl demokrasiye milli iradeye saygılı isek herkesten de bize saygılı olmalarını istiyoruz. Biz yola çıkarken hedef ileri demokrasi dedik. Bunu başaracağız. Emaneti veren millettir onu alacak olan da sadece millettir. Millet dışında kimse bu emanete el uzatamaz. Sandık dışında hiç kimse bu emanete kast edemez. On buçuk yıl geçti. Bu emaneti kutsal bildik, koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, vandallıkla yakıp yıkmasına, kamu mallarına insanımıza zarar vermesine göz yumamayız."

Erdoğan, Gezi Parkı gösterilerinin ardında 3 kayıp bıraktığını ve bunlardan birinin başkomiser olduğunu belirterek hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Polisin, gösteriler nedeniyle eleştirilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Bu gençlerin ölümü ne kadar önemli ise bu polisimizin ölümü de o kadar önemlidir. O polis kimin polisi,neyin görevini yapıyor. Can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor vandalizmin karşısına dikiliyor. Birilerinin iş ine gelmiyor. Ne olacak polisin çekin, Burası yol geçen hanı değil. Kamu kurumlarına, araç gereçlere, sivillerin araçlarına insanlara varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"BU EYLEMLER DERHAL SON BULMALIDIR"

Bu olaylar üzerinden kimsenin kendilerine saldırma hakkı olmadığını belirten Erdoğan, eylemler sırasında halisane niyetli vatandaşların da hukuksuzca hareket edenlere alet olduğunu söyledi. Eylemlere katılan bazı gazeteci, sanatçı ve siyasetçileri sorumsuz davranmakla suçlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sorumsuz bir şekilde nefret ayrımcılığı ve kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hüvviyetini de kaybeden bu eylemler derhal son bulmalıdır. Samimi hissiyatla yola çıkan vatandaşlarımız asıl oyunu görüp bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır.Vatandaşlar bu hukuksuz gösterilerden kendilerini ayırmalıdır. Her ne yaparsak demokrasi ve hukuk ile yapacağız. Bunun dışındakileri hep birlikte gayrımeşru görecek ve karşısına dikileceğiz."

Toplanan kalabalığa itidal çağrısı yapan Erdoğan, aklı selim ile hareket edilmesi ve sağduyudan asla taviz verilmemesi uyarısını yaptı. Başbakan Erdoğan, tencere tava eylemlerine de atıfta bulunarak " Sizin elinizde tencere tava yok değil m? Siz sokaklarda tencere tava ile dolaşanlardan değil, bu gençlik elinde bilgisayarlarıyla dolaşanlardan bir gençlik olacak. Büyük Türkiye'nin büyük gençleri büyük Türkiye için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.