Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Gazze'ye her an sürpriz yapabiliriz

Erdoğan: Gazze'ye her an sürpriz yapabiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında yapmayı planladığı Gazze ziyaretini Gezi Parkı olayları dolayısıyla ertelediklerini, ancak her an bir sürpriz de yapabileceklerini söyledi. Erdoğan, "Bu olaylar maalesef ertelememize neden oldu....

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 13:52
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında yapmayı planladığı Gazze ziyaretini Gezi Parkı olayları dolayısıyla ertelediklerini, ancak her an bir sürpriz de yapabileceklerini söyledi. Erdoğan, "Bu olaylar maalesef ertelememize neden oldu. Gazze hazır, biz hazır olamadık olaylar nedeniyle. Her an sürpriz yaparız." şeklinde konuştu.

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a ilk olarak, AB müzakereleri çerçevesinde 22. faslın açılmasına karar verilmesine ilişkin değerlendirmesi soruldu.

"22. FASLIN AÇILMASI BEKLEDİĞİMİZ BİR KARAR"

Başbakan Erdoğan, "Bu karar beklediğimiz yönde. Bundan sonrası zaten tamamıyla bu fasılla ilgili olan birimlerimiz gerekli olan çalışmalarını zaten kendi aralarında yapacaklar. Öyle zannediyorum ki şöyle birkaç hafta içerisinde ilerleme raporundan sonra da kurumsal çalışmalarını başlatacaklardır. Herhangi bir sıkıntı yok. Artık bütün ilgili birimler tarafından da açıklaması yapıldı." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin detayları da sorulan Başbakan Erdoğan, "Geniş anlamda Suriye, Irak, bölgeyi, Ortadoğu'yu görüştüğümüz gibi ülkemizdeki bu sıkıntılı süreci de bizzat şahsımdan dinlemek suretiyle, onu da başbakanlık olarak açıklamasını yaptık. Orada yer aldığı şekliyle 1 saatlik görüşmeyi aramızda güvenli hattan gerçekleştirdik." şeklinde bilgi verdi.

'Somut bir karar var mı'' diye sorulan Erdoğan, "Doha toplantısında biliyorsunuz 11 ülkeden gelen dışişleri bakanlarının ittifakla aldığı bir karar var. O karar da muhaliflere her türlü desteğin verilmesiydi. Kerry de orada bulundu, aynı şekilde açıklaması var. Ona aykırı bir şey söz konusu değil." cevabını verdi.

Gezi Parkı konusunda ABD'den yapılan yayınlardan duyulan rahatsızlığın dile getirilip getirilmediği ve dış bağlantıların sorulması üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi: "Ne dedim be? Hala anlamadın, olay Gezi Parkı değil. E bunu siz de biliyorsunuz artık. Ben bunu size anlatmayayım. En yakından bilenlersiniz. Dolayısıyla idealiniz şu olsun: Hakka sahip çıkın, doğruya sahip çıkın. Beni en yakından takip edenler sizlersiniz. Yeşille ilgili hassasiyetimi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla yapılanların hırsızı yakalamak değil, çok farklı şeylerle orada böyle bir adımı atmak ki, tabi şık olmadı. Bu kadar huzurlu giden bir ülkenin geleceği ile alakalı olarak bir gölge, bir yaralama meydana getirdiler. Hakikaten bizleri üzmüştür; ama azmimizi asla kırmamıştır. Bunu da zaten mitinglerde milletimizle paylaşıyoruz. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Orayla ilgili zaten bir taraftan yargı süreci var o devam edecek. Bunların hepsini Türkiye aşmaya muktedirdir."

Son olarak Gazze ziyareti sorulan Erdoğan, "Bu olaylar maalesef ertelememize neden oldu. Gazze hazır, biz hazır olamadık olaylar nedeniyle. Her an sürpriz yaparız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.