Dolar 34,1527
%-0.13
Euro 37,8164
%-0.03
Altın 2.905,100
%-0.63
Bist-100 9.019,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan büyükelçilere sert çıktı!

Erdoğan büyükelçilere sert çıktı!

"Sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz

  • Ege Postası
  • 21.12.2013 - 13:41
Başbakan Erdoğan Türkiye'de görev yapan büyükelçilere mesaj gönderdi. Son günlerde bazı büyükelçilerin provokatif eylemler içersine girdiklerini ifade eden Başbakan, "Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız." dedi.

Başbakan Erdoğan, dün medyaya sızdırılan ve Abdullah Oğuz Bayraktar'ın ofisine baskın sırasında çekildiği iddia edilen görüntüleri de eleştirdi.

Erdoğan, "Yürütmenin mensubu bile eve baskın yapacak baskın yaptığı yerde şu terbiyesizliğe bak. Bacak bacak üstüne atacak eline tesbih alacak külhan beyi gibi kendine bir de yemek ısmarlayacak. Gereği neyse onun da gereğini yapacağız. İster yürütme, ister yargı, ister partimizin mensubu olsun gereğini yaparız." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba Havalimanı'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"HÜKÜMETE KARŞI YAPILAN OPERASYONDUR"

Ulusal boyutta da maalesef yerel taşeronları olan operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış adımdır ama budnan öte uluslararası ve artı ulusal boyutu olan operasyondur biz bundan yılmayacağız onlar salt Ak Parti'nin üstlenmesinden değil Türkiye'nin yükselmesinden rahatsızlarlar.Yolsuzlukların olduğu ülkede milli geliri arttırabilir misini? Yolsuzlukların olduğu yerde samsun Sarp Sahil Yolu'nu 4 yılda bitirebilir misini? Bunlar bu iktidarla oldu. 11 yılda 79 sende 6 bin km yol yapılmışken biz 10 yılda -11 yılda bunun üzerine 17 bin km bölünmüş yol ilave ettik. Anamuhalefetin genel müdürü çetelerden bahsediyor ve eğer çete arıyorsan sen onu kendinde genel müdrlük yaptığın dönemler dahil rahşan affıyla kurtuldun be. Ve kardeşlerim bunların mazisi karanlık. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yaptı.

"CHP DEMEK KİRLİLİK DEMEK"

CHP demek kirlilik demektir, CHP bu ülkeyi karanlıklara götürmektir CHP temel hak ve özgürlükleri yok etmek demektir.Bu genel müdür göya karanlık geçmişini aydınlatacak. Daha çok beklersin çamur atmakla bir yere gelemezsin. Biz AK Partiyiz. Senin kabul edip etmemen önemli değil kabul eden yer millet. 30 Mart'ta da milletim bunun kararını verecektğir. Sıkıntımız yok. Bu konularda rahatısz. Hukuka yansıyan olay hukukta karşılık bulur. Bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır. Güdümlü ettikleri zaman o zaman bizler tabiki siyasiler olarak yasama olarak yürütme oraganı yargı niye var. Hepsinin anaysada ne yapacağı bellidir. Hepsi anaysadaki çalışma esaslarına göre çalışıyorsa bir şey yok. Ama buna aykırı çalışıyorlarsa kusura bakmasınlar. Kalkıp yargının bir mensubu yürütmeye alışılmışındışında yasalara aykırı emir talimat baskı yapamaz. Siz kalkıp eğer bu insanlara karşı baskıları yapmak suretiyle yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız biz de üzerimize düşeni yapacağız. Yaptığımız da odur.

"ŞU TERBİYESİZLİĞE BAK"

Yürütmenin mensubu bile eve baskın yapacak baskın yaptığı yerde şu terbiyesizliğe bak. Bacak bacak üstüne atacak eline tesbih alacak külhan beyi gibi kendine bir de yemek ısmarlayacak. Gereği neyse onun da gereğini yapacağız. İster yürütme, ister yargı, ister partimizin mensubu olsun gereğini yaparız.

"ÜLKEMİZDE TUTMAYA MECBUR DEĞİLİZ"

Son günlerde Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız.

"ZAVALLISINIZ"

Bütçeyi gördünüz değil m? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kişiyle bu bütçeye hayır dedi. 117 kişiyle…Bunlar toplam 212 kişi. 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız.Sizin eğer parlamentoda onurlu bir mücadeleniz varsa o koltukta yerinizi olacaksınız.

Ben Başbakan’ım ben olmadığım zaman benim oyumu kullanacak olan var. CHP genel müdürü sen gelemediğin zaman senin yerine orada kimse yok. Muhalefet bitmiş bitmiş tükenmiş. Bunlar anca hakaret bol bol hakaret ederler. Bak ne dedim CHP genel başkanının adını ağzıma almayacağım dedim almıyorum. Adını ağzıma almayacağım. Bugün yine hakaret etti, o da yargıda. Kayseri belediye başkanımız genel müdürden aldığı tazminatlarla bol bol sucuk dağıtıyor. Onlar hakaret etmeye devam etsin. Biz hakaret etmeden yola devam edeceğiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.